Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου θα ασκήσει έφεση κατά δικαστικής απόφασης που δικαιώνει πρώην συμβασιούχους

Ο Δήμος Βόλου θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή η αγωγή 68 συμβασιούχων πρώην εργαζόμενων του Δήμου για την καταβολή του επιδόματος αδείας, και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.
Η απόφαση επιδόθηκε στον Δήμο στις 5 Ιουνίου 2018 και στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άσκηση έφεσης, καθώς διαφώνησαν οι επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργ. Πατσιαντάς και της ΛΑΣ Απ. Νάνος. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, η απόφαση του Δικαστηρίου υποχρεώνει το Δήμο να εξοφλήσει προς τους εργαζόμενους συνολικό ποσό 2000 € στον καθένα για δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας.

Καταψήφισαν τα λαμπιόνια
Αρνητικά ψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις και στο θέμα της διάθεσης πιστώσεων για την προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων, προϋπολογισμού 188.8552 ευρώ. «Ναι σε όλες τις πιστώσεις, εκτός από τα λαμπιόνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος ενώ ο κ. Πατσιαντάς ρώτησε τι ακριβώς αφορά η προμήθεια και ο Ν. Ζέρβας του απάντησε πως πρόκειται για εορταστικό διάκοσμο.

Ανάδοχος για τη σίτιση
Η εταιρεία Α. Χούτος – Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. αναδείχθηκε ανάδοχος και θα αναλάβει την προμήθεια ετοίμων γευμάτων για τη σίτιση απόρων του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους και η συγκεκριμένη εταιρεία θα λάβει για την προμήθεια των γευμάτων το ποσό των 403.391,45 ευρώ.
Επίσης εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η διενέργεια ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού με αντικείμενο την προμήθεια τροφίμων για την ανάγκες του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, καθώς και την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από δικαιούχους εργαζόμενους της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ . Η προμήθεια αφορά διάστημα 8 μηνών και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 82.455,98 ευρώ με ΦΠΑ.

Μελέτη για τις Νέες Παγασές
Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού και η έγκριση όρων και τευχών δημοπράτησης για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Συμπληρωματικές εργασίες πράξης εφαρμογής Νέων Παγασών Δήμου Βόλου».
Μεταξύ των απαιτούμενων εργασιών θα περιλαμβάνονται:
Τοπογραφική αποτύπωση περιοχής σε κλίμακα 1:5000
Εφαρμογή τίτλων
Εφαρμογή σχεδίου πόλεως
Εφαρμογή οριογραμμών ρεμάτων
Διόρθωση –συμπλήρωση του ψηφιακού υπόβαθρου
Δημιουργία πολυγώνων των τελικών ιδιοκτησιών και οικοδομικών τετραγώνων
Σύνταξη τευχών με τις συντεταγμένες (ΤΜ 3Ο και ΕΓΣΑ 87) των τελικών ιδιοκτησιών και οικοδομικών τετραγώνων)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το