Τοπικά

Ο Δήμος Βόλου παραδέχεται πως δόθηκε απ΄ευθείας ανάθεση σε συγγενικό πρόσωπο της ασφαλίστριας Σοφίας Χάλαρη

Με τρεις ημέρες καθυστέρηση η δημοτική αρχή Βόλου απαντά σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο , η Σοφία Χάλαρη, πρόεδρος στην ΚΕΠΚΑ-ΔΙΕΚ ασφαλίστρια στο επάγγελμα, προχώρησε σε τέσσερις περιπτώσεις σε απευθείας ανάθεση την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων της ΚΕΚΠΑ σε ιδιωτική εταιρία την οποία πρακτορεύει, μεταξύ άλλων, ο ανιψιός της. Η δημοτική αρχή παραδέχεται πως αυτό συνέβη και αναφέρει πως η δημοτική αρχή και τα στελέχη της δεν ελέγχονται ούτε για την νομιμότητα των ενεργειών τους, ούτε για την ηθική τους υπόσταση:

“Μέσα στην παράνοια και το παραλήρημα, που εύλογα σε ένα βαθμό, τους προκαλεί η επικείμενη εκλογική συντριβή του συστήματος διαπλοκής που υπηρετούν, τα γνωστά δημοσιογραφικά τσιράκια ονειρεύονται και “καταγγέλλουν” δήθεν σκάνδαλα, διαβλέποντας ηθικά και πολιτικά θέματα.

Ετσι μια καθόλα νόμιμη διαδικασία (όπως προβλέπεται από το νόμο 4412/2016 άρθρο 118) που αφορά την απ’ ευθείας ανάθεση ασφάλισης των αυτοκινήτων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε μία από τις μεγαλύτερες και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα με τα πιο συμφέροντα για την επιχείρηση πακέτα προσφορών, χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο, γιατί ο ανάδοχος είναι συγγενικό πρόσωπο της προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σοφίας Χάλαρη. Και πιθανώς να υπήρχαν σκιές και υπόνοιες για την όλη διαδικασία, αν η συνολική προμήθεια για τον ενδιαφερόμενο ξεπερνούσε το…. ιλιγγιώδες ποσό των 750 ευρώ, συνολικά για μια διετία, που τελικά έλαβε (!). Αν αυτό χαρακτηρίζεται σκάνδαλο και χαριστική πράξη, τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της δεν ελέγχονται ούτε για την νομιμότητα των ενεργειών τους, ούτε για την ηθική τους υπόσταση. Αλλοι, φίλα προσκείμενοι στα “λαγωνικά” ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για πράξεις που επιμελώς τόσα χρόνια οι ίδιοι αποσιωπούσαν…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το