Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη

Στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους, θα συμμετέχει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.
Στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση ενόψει της ΔΕΘ, ο Δημοκρατικός Σύλλογος αναφέρει:

“Εργαζόμενες και άνεργες, αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, φοιτήτριες, νέες μητέρες ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας σας καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τη μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 7ης Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στον ελεύθερο χρόνο, που μας στερούν επιχειρηματικοί κολοσσοί, ΕΕ και κυβέρνηση.

Να μη συμβιβαστούμε με τη ζωή- λάστιχο, με την επίθεση διαρκείας ΕΕ- κυβέρνησης
Να ρίξουμε άκυρο στα κάλπικα διλήμματα της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που μας εκβιάζει να θυσιάσουμε τις ανάγκες μας με κριτήριο τις αντοχές της “οικονομίας της αγοράς”. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά μας δικαιώματα, κομματιάζοντας την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.

Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων μητέρων κρύβεται η αγωνία τους για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι αυτό και επιδιώκουν να αυξήσουν τη γυναικεία απασχόληση με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας και με πετσοκομμένα μέτρα στήριξης της μητρότητας (άδειες και επιδόματα).
Δεν τους έπιασε ο πόνος για να ανακουφιστεί η εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα, να έχει μια ζωή όπως της αξίζει το 2019. Δεν έχουν πρόθεση να απαλλάξουν τη μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη γυναίκα από το βάρος της φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, του νοικοκυριού που πέφτει στις πλάτες μας, λόγω των υποβαθμισμένων ή ανύπαρκτων ή εμπορευματοποιημένων κοινωνικών υπηρεσιών.

Η κρατική προστασία περιορίζεται σε ορισμένα επιδόματα, ως ένα “ελάχιστο” δίκτυ για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας. Γιατί οι ανάγκες προστασίας της μητρότητας, της οικογένειας λογαριάζονται με τη λογική του “κόστους” για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος, ενώ δίνουν προτεραιότητα και χρήματα για προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς κολοσσούς.
Ακόμα και το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, η ασφάλειά τους με μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας σε σχολεία και σχολές μπαίνει στη “ζυγαριά” του “κόστους”.

Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ με το “καλημέρα” προχώρησε σε νέους νόμους με νέες φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και με ιδιωτικοποιήσεις όπως της ΔΕΗ, του νερού, των αστικών συγκοινωνιών. Την ίδια στιγμή, καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια, στη ζωή στην πρέσα με τους αβάσταχτους φόρους και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060”

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο από το Δημαρχείο Βόλου  στις 13:30.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το