Κόσμος

Ο δάσκαλος-κροίσος με την περιουσία των 40 δισ.

Ο Τζακ Μα, ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba, και πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την εταιρεία που δημιούργησε και σήμερα αποτιμάται στα 420 δισ. δολαρίων.
Για να γίνει δάσκαλος!

Ο Μα έχει σπουδάσει Παιδαγωγική και εργαζόταν ως δάσκαλος Αγγλικών. Όταν όμως γνώρισε το διαδίκτυο στη δεκαετία του ’90, αποφάσισε να ρισκάρει και με τη βοήθεια λίγων φίλων δημιούργησε την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, χάρη στην οποία είναι σήμερα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.
«Ο Τζακ» λέει ο βιογράφος του, «είναι νέος και έχει πολλά να δώσει ακόμα… Έχει εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία να επιστρέψει στις ρίζες του».

Παράλληλα, ο Μα θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μπιλ Γκέιτς που μετά την Microsoft έχει αφοσιωθεί στις φιλανθρωπίες.
Έχει δημιουργήσει το δικό του ίδρυμα, που αναπτύσει δραστηριότητες στον χώρο της εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας.
Η αλλαγή φρουράς στην Alibaba αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το 2019, με τον Μα να παραχωρεί τα εκτελεστικά του καθήκοντα στον διευθύνοντα σύμβουλο Ντάνιελ Ζανγκ. Μετά, μπορεί μια ημέρα να ανοίξει η πόρτα μιας τάξης σε ένα σχολείο στην Κίνα για να μπει ο Μα με το μάθημα της ημέρας.

Πηγή: economistas.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το