Τοπικά

Ο Αργ. Κοπάνας στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στη Μακρινίτσα

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μακρινίτσας παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος περιφερειακών ενοτήτων Δήμου Βόλου, Αργύρης Κοπάνας, και συζήτησε για θέματα του χωριού με τον πρόεδρο Βαγγέλη Σαρακατσάνο, τους συμβούλους Ελένη Αδάμ, Αλέκο Σαρακατσιάνο, Δημοσθένη Καπουρνιώτη και τον πρώην σύμβουλο Γιάννη Χατζηγιάννη.

Ο κ. Κοπάνας αναφέρθηκε στις “ουσιαστικές παρεμβάσεις, που πραγματοποίησε το τελευταίο χρόνο η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου, όπως για παράδειγμα το σημαντικό οδικό έργο με την αποκατάσταση της κατολίσθησης, που εκδηλώθηκε στην επαρχιακή οδό Μακρινίτσας-Κουκουράβα στη θέση “Μπράνη”, την ανακατασκευή των παραδοσιακών μονοπατιών στην περιοχή “Αλώνια”, την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος με βυθιζόμενα κολωνάκια στην είσοδο του κεντρικού πεζοδρόμου για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων επί του πεζοδρόμου και της πλατείας, την λειτουργία υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο πάρκινγκ σε μια προσπάθεια για την αισθητική αναβάθμιση του χώρου, στην συντήρηση τμημάτων της αγροτικής οδοποιίας”.
Στη συνέχεια, ο κ. Κοπάνας ενημέρωσε για τις νέες μεγάλες παρεμβάσεις, που έρχονται από τις τεχνικές υπηρεσίες και αφορούν “την ολική επισκευή και βελτίωση του δρόμου απο το πάρκινγκ στην “Μπράνη” έως την Ι. Μονή Αγίου Γεράσιμου καθώς και τη δημιουργία καινούριας και πιστοποιημένης παιδικής χαράς. Και τα δύο αυτά έργα, για τα οποία εκπονήθηκαν μελέτες από τις τεχνικές μας υπηρεσίες υπό τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θάνο Θεοδώρου, έχουν εισέλθει σε διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή οριστικού αναδόχου”, συμπλήρωσε ο κ. Κοπάνας.
Αναλυτικότερα, για την παιδική χαρά ο Αργύρης Κοπάνας γνωστοποίησε οτι “θα κατασκευαστεί σε χώρο κάτω απο την κεντρική πλατεία και το κοινοτικό κατάστημα, θα διαθέτει έναν ενιαίο χώρο παιχνιδιού με δάπεδο ασφαλείας, πιστοποιημένο εξοπλισμό για ατομικό και ομαδικό παιχνίδι και σύγχρονο αστικό εξοπλισμο (καθιστικά, βρύση, καδάκια κτλ). Η μελέτη συντάχθηκε στα πλαίσια συνολικής αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου μας σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές και απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας”.
Επιπρόσθετα, ο Αργύρης Κοπάνας συζήτησε με το τοπικό συμβούλιο για ζητήματα της καθημερινότητας παρουσία του προισταμένου του πολυδύναμου τμήματος της διεύθυνσης καθαριότητας, Αλέκου Μεταφτσή, “με στόχο να βελτιώσουμε τους όρους της καθημερινότητας για τους συνδημότες μας στην Μακρυνίτσα” και κατέγραψε προβληματισμούς και προτάσεις για τον σχεδιασμό νέων παρεμβάσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το