Τοπικά

Ο Αν. Λοβέρδος στον Βόλο: Eθνικός στόχος η ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σήμερα το βράδυ, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο.

«Ο λαός έχει καταλάβει ότι οι ψεύτες, οι αδίστακτοι, οι ανίκανοι έχουν την Κυριακή τις κρίσεις τους. Πέντε και μία μείνανε για να υπάρξει στην κάλπη η πολιτική τιμωρία τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, επικαλούμενος το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλ. Τσίπρα να αναφέρει ότι δεν κόπηκαν οι συντάξεις, ενώ επί θητείας του έχουν γίνει πάνω από 15 περικοπές, όπως είπε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ισχυρίστηκε ότι το ΚΙΝΑΛ κατεβάζει στις ευρωεκλογές το καλύτερο ψηφοδέλτιο, το οποίο απαντάει όχι μόνο στα πολιτικά προβλήματα της χώρας αλλά και στα πολιτικά προβλήματα της Ευρώπης.
«Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζουμε εμείς για τον Βόλο και ο υποψήφιος περιφερειάρχης που στηρίζουμε για τη Θεσσαλία, είμαστε σε μάχη από την οποία θα βγούμε νικητές. Για τη χώρα, η ήττα και η ταπείνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εθνικός στόχος», τόνισε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε τις καθολικές εκλογές στη λογική του «μια μέρα παραπάνω στην καρέκλα».

Παρούσα στα εγκαίνια ήταν μεταξύ άλλων η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Μαίρη Μαλλιώρη, η οποία υπογράμμισε την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών λέγοντας ότι «με τις δυο απειλές να είναι πλέον ορατές, δηλαδή τον ευρωσκεπτικισμό και τους συντηρητικούς, το ΚΙΝΑΛ θα συμβάλει ώστε να επανέλθει στους ευρωπαίους πολίτες η ασφάλεια, η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η ισότητα, αλλά και η ευημερία που ήταν το όραμα των ιδρυτών της Ε.Ε.

Από την πλευρά της η Άσπα Γοσποδίνη, καθηγήτρια του Π.Θ., υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

«Οι πολίτες μετά από τη δοκιμασία που πέρασαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντιλήφθηκαν ότι ούτε τα μνημόνια σκίστηκαν, ούτε ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε και ότι η 13η σύνταξη ήταν απλά ένα μικρό προεκλογικό επίδομα για να πάνε να ψηφίσουν την άλλη μέρα οι συνταξιούχοι. Κατάλαβαν ότι όλα αυτά ήταν ασύστολα ψέματα της κυβέρνησης και υπάρχει βουβή επιστροφή στους πραγματικούς σοσιαλιστές δημοκράτες. Ο κόσμος γνωρίζει ότι στη δεκαετία του ’80 και του ’90 το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τη μεσαία τάξη, έδωσε αξιοπρεπή μισθό στον δημόσιο υπάλληλο, στον ελεύθερο επαγγελματία, στον γιατρό του ΕΣ, στον δάσκαλο, στον καθηγητή. Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας και τώρα όλοι αυτοί, μετά από 10 χρόνια λιτότητας και οικονομικής κρίσης, ισχυρά αλλά βουβά επιστρέφουν στο σπίτι τους. Είμαστε σίγουροι για διψήφιο ποσοστό», σημείωσε η κ. Γοσποδίνη.

Τέλος, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Βόλου παραβρέθηκε και η υποψήφια ευρωβουλευτής Σταυρούλα Γεωργάκη, νοσηλεύτρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Όπως είπε, η Ελλάδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του κοινωνικού κράτους μπορεί να συνεισφέρει πολλά στην Ευρώπη. «Είμαστε φιλοευρωπαίοι, θέλουμε μια Ευρώπη ενωμένη και η Ελλάδα να είναι μέσα σε αυτή», τόνισε η κ. Γεωργάκη.

Την ώρα της ομιλίας του κ. Λοβέρδου, ομάδα νεαρών πέταξε φείγ βολάν στον δρόμο υπέρ των γκέι και των οροθετικών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το