Τοπικά

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος στηρίζει το αίτημα της ΟΕΒΕΜ για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων στηρίζοντας το αίτημα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) που ζητά να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.
Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων αυξάνονται συνεχώς, το ίδιο και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, ενώ η ρευστότητα παραμένει μειωμένη, δημιουργώντας ένα «εκρηκτικό μείγμα» για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
«Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Μαγνησίας βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς η αγοραστική δύναμη του κόσμου έχει μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να σωρεύουν έξοδα χωρίς καθόλου τζίρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι είναι άμεση ανάγκη οι ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών να μην υποστούν καμία αύξηση, καθώς πολλοί επαγγελματίες οφείλουν ακόμα ασφαλιστικές εισφορές του παρελθόντος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν αντικειμενικά να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενες αυξήσεις.
«Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τον κόσμο της αγοράς που αγωνιά ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και να λάβει άμεσα μέτρα έμπρακτης ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το