Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Νεκρός ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Μπαγκντάντι

Τον θάνατο του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Μετά από πολλά χρόνια έρευνας, καταφέραμε να εντοπίσουμε και να εξολοθρεύσουμε έναν πολύ επικίνδυνο τρομοκράτη» τόνισε ο πρόεδρος Τραμπ. Και σημείωσε: «Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Τον βρήκαν σε ένα τούνελ όπου έκλαιγε και φώναζε. Πυροβολήθηκε από τους Αμερικανούς άνδρες. Φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, το οποίο πυροδότησε και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα ανήλικα παιδιά του».

«Το αμερικανικό προσωπικό ήταν απίστευτο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου και σημείωσε ότι η αμερικανική επιχείρηση κράτησε τουλάχιστον δύο ώρες. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη εξολοθρεύσει και τον γιο του ιδρυτή της Αλ-Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν. «Το Ισλαμικό Κράτος είχε εξουδετερωθεί κατά 100% τον περασμένο Μάρτιο» ισχυρίστηκε, επιπλέον, ενώ πρόσθεσε ότι ο θάνατος του ηγέτη του ISIS «αποτελεί ένα ακόμη μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τους εναπομείναντες τρομοκράτες».

Αποκάλεσε, παράλληλα, τον Αλ Μπαγκντάντι ως «χαμένο». «Ήταν κακός και βίαιος και πέθανε με κακό και βίαιο τρόπο ως δειλός που τρέχει και κλαίει». Έσπευσε δε, να ευχαριστήσει τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ, αλλά και τους Κούρδους, για την «υποστήριξη που παρείχαν».

Με tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί με πολύ αινιγματικό τρόπο στο γεγονός, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι: «κάτι πολύ μεγάλο συνέβη μόλις». Την ίδια στιγμή, πληροφορίες για τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε όλα τα διεθνή πρακτορεία. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε κάποιες ώρες αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το