Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση

ΝΤΣΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ

Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Αθήνα εντός του διημέρου, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Ecofin, την σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«H Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών. Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε» τόνισε και συμπλήρωσε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους «δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε».

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο» πρόσθεσε.

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη για μια έκτακτη συνεδρίαση, ο χρόνος πιέζει, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γ. Σέλινγκ, ενώ ο Λουξεμβούργιος συνάδελφός του, επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε κολλημένοι στο αδιέξοδο για το ελληνικό χρέος.

«Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα. Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη», δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.

Η χθεσινή σύνοδος του Eurogroup στις Βρυξέλλες για το ελληνικό χρέος απέβη άκαρπη και σημαδεύτηκε από έντονη σύγκρουση Ελλάδας-εταίρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το