Αθλητισμός

Νοτιοκορεάτης φαβορί για τη θέση του Μπλάτερ στη FIFA

Μπλάτερ

Ένας Νοτιοκορέατης μεγιστάνας, ονόματι Τσουνγ Μονγκ Γιουν φιγουράρει στο διεθνή Τύπο ως ο επικρατέστερος για τη διαδοχή του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA.

Ο Τσουνγκ πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και πολέμιος του Μπλάτερ, ανακοίνωσε πως θα εξετάσει προσεκτικά το ενδεχόμενο ν’ αναλάβει την προεδρία της FIFA, αφού πρώτα έρθει σε συνεννόηση με την UEFA. Ο Τσουνγκ είναι μεγαλομέτοχος της αυτοκινητοβιομηχανίας Hyundai και ο ισχυρότερος άνδρας στο ασιατικό ποδόσφαιρο.

Εκτός του Τσουνγκ και ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής και νυν τεχνικός Ζίκο εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του την επιθυμία να είναι ο επόμενος πρόεδρος της FIFA.

«Γιατί όχι; Η ζωή μου όλη είναι στο ποδόσφαιρο. Υπήρξα υπουργός αθλητισμού στη Βραζιλία και ξέρω πολύ καλά τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», δήλωσε σχετικά ο 62χρονος Βραζιλιάνος.

Την ίδια ώρα την αναβολή της έκτακτης συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ο Μισέλ Πλατινί, την επαύριο της αιφνιδιαστικής παραίτησης Μπλάτερ.

Αλλαγή εκ θεμελίων ζήτησε η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα να υπάρξει μια αλλαγή εκ θεμελίων στους κόλπους της FIFA εκτιμώντας ότι η παραίτηση του Σεπ Μπλάτερ αντιπροσωπεύει απλώς έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

«Η παραίτηση του Μπλάτερ αντιπροσωπεύει απλώς έναν σταθμό σε μια μακρά διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εγκαθιδρυθεί στη FIFA ένα σταθερό σύστημα καλής διακυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον αθλητισμό Τιμπόρ Ναβράτσιτς.

«Σεβόμαστε το δικαίωμα των αθλητικών ομοσπονδιών να αυτοδιοικούνται, αλλά έπειτα από τόσες αποτυχημένες ευκαιρίες και την πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης προς τη FIFA, πιστεύω ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε μια θεμελιώδη αλλαγή και να ενεργήσουμε για να εφαρμοσθούν σταθερές λύσεις», πρόσθεσε.

«Το οφείλουμε στα εκατομμύρια των φιλάθλων στην Ευρώπη και αλλού, οι οποίοι αγαπούν το σπορ και αξίζουν πολύ καλύτερα”, υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας ότι οι Βρυξέλλες «θα υποστηρίξουν εκείνους (μεταξύ των αθλητικών οργανώσεων και των κρατών μελών) που προωθούν την αλλαγή», τόνισε ο Επίτροπος.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το