Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Ελέγχθηκαν περισσότερα από 130 ύποπτα κρούσματα και ήταν όλα αρνητικά

Στα 139 περίπου υπολογίζονται τα ύποπτα κρούσματα, από τα οποία λήφθηκαν επιχρίσματα από το Νοσοκομείο Βόλου και εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με όλα να βγαίνουν αρνητικά.
Μέχρι και προχθές Σάββατο η Μαγνησία είχε καταγράψει δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, που βάσει του πληθυσμού την κατατάσσει στις χαμηλές θέσεις πανελλαδικά αναφορικά με τη διασπορά του ιού.
«Μάχη» κατά της πανδημίας και των έκτακτων συνθηκών δίνουν καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές, έχοντας να αντιμετωπίσουν δεκάδες περιστατικά με συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορωνοϊό.
Μαζί με αυτούς βρίσκονται και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι και βέβαια η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος που έχει τον γενικό συντονισμό.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται οι γιατροί και νοσηλευτές του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, των δύο Παθολογικών Κλινικών των θαλάμων αρνητικής πίεσης και της Παιδιατρικής.
Αρκετά περιστατικά νοσηλεύτηκαν αρχικά στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, άλλα και στις Παθολογικές, ενώ κάποια βρέθηκαν για δεκατέσσερις μέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως αναφέρουν κύκλοι που πρόσκεινται στον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Ντόκο, «μέχρι στιγμής το Νοσοκομείο έχει καταφέρει να ελέγχει την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, χάρη στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων μερών, στα μέτρα που πάρθηκαν έγκαιρα, όπως ήταν το αυστηρό επισκεπτήριο στο ΤΕΠ, και βέβαια στον ηρωισμό των γιατρών και των νοσηλευτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη τους».
Έχοντας συμπληρώσει ήδη έναν μήνα από τότε που ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας και τα Νοσοκομεία τέθηκαν σε συναγερμό, από τη διοίκηση ήδη γίνεται μια επεξεργασία των στοιχείων, δηλαδή πόσα ήταν τα ύποπτα κρούσματα, οι ηλικίες, το φύλο.

Σε μια πρώτη εκτίμηση από τη διοίκηση, μέχρι στιγμής στο Νοσοκομείο Βόλου προσήλθαν 139 περίπου ύποπτα κρούσματα, με συμπτώματα που παρέπεμπαν στην πανδημία και τα οποία διαχειρίστηκαν με επιτυχία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης από τα ύποπτα αυτά κρούσματα λήφθηκαν επιχρίσματα που εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τα οποία ήταν αρνητικά. Πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό αποτελώντας και αντιπροσωπευτικό δείγμα για την εξέλιξη της πανδημίας του πληθυσμού στην περιοχή μας. «Όταν άλλοι Νομοί στέλνουν πέντε επιχρίσματα την εβδομάδα στα αρμόδια σημεία αναφοράς, εμείς στέλνουμε πέντε με δέκα τη μέρα. Έτσι μπορούμε να ελέγξουμε ακόμη καλύτερα το τι πραγματικά συμβαίνει στη Μαγνησία» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αφορούσε σε άνδρες σε ποσοστό 60%, ένα 40% που ήταν γυναίκες.
Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δύο μόνο κρούσματα που θεωρούνται και τα δύο εισαγόμενα, καθώς ο ηλικιωμένος ήρθε από τη Γερμανία διασχίζοντας τη μισή Ευρώπη και ο νεαρός είχε μεταβεί στην Αγγλία απ’ όπου επέστρεψε στον Βόλο.
Επίσης, από τη διοίκηση επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος των δωρητών που δίνουν το παράδειγμα στις συνθήκες πολέμου που βιώνει η χώρα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Αρνητικά
Στο μεταξύ αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν τα δείγματα για πέντε ύποπτα κρούσματα τα επιχρίσματα των οποίων εστάλησαν προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το