Lifestyle, Θ Plus

Νίκος Βέρτης: Καταγγελίες για ψεύτικους εμβολιασμούς σε εκείνον και την ομάδα του – Έχουν υπογραφή από διασώστη

Καταγγελίες για χορήγηση ψεύτικων εμβολίων στον λαϊκό τραγουδιστή Νίκο Βέρτη και στην ομάδα του, έρχονται στο φως της δημοσιότητας και ήδη έχουν πάρει την δικαστική οδό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στην ομάδα του Νίκου Βέρτη δόθηκε κάρτα εμβολιασμού τον Μάιο του 2021 προκειμένου να μπορούν ο τραγουδιστής και οι μουσικοί του να ταξιδέψουν στο Ισραήλ για προγραμματισμένες εμφανίσεις. Η συγκεκριμένη κάρτα βεβαίωνε πως όλοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizer, από γιατρό, ο οποίος αποδείχθηκε ωστόσο ότι ήταν διασώστης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο εμβολιασμός τόσο του Νίκου Βέρτη, όσο και της ορχήστρας του έγινε από έναν γιατρό από την Κύπρο, τον οποίο έστειλε η Ισραηλινή εταιρεία παραγωγής που διοργάνωνε τις συναυλίες.

η πρώτη δόση του εμβολίου έγινε στις 13 Απριλίου του ’21
η δεύτερη στις 4 Μαΐου.
Ωστόσο, όπως φαίνεται η κάρτα εμβολιασμού έχει καταγεγραμμένες άλλες ημερομηνίες. Οι κάρτες φέρουν σφραγίδα της κυπριακής δημοκρατίας και τις παρέλαβαν οι μουσικοί του Νίκου Βέρτη στο αεροδρόμιο λίγο πριν την πτήση τους.

Σημειώνεται ότι την περίοδο εκείνη η πλατφόρμα που είχε ανοίξει για εμβολιασμό στην χώρα, δεν κάλυπτε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ισραηλινή εταιρεία τους διαβεβαίωσε πως ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος με ασφάλεια, και έτσι έγινε στο κέντρο διασκέδασης που εμφανίζεται ο τραγουδιστής.

 

Τι καταγγέλλει συνεργάτης του Νίκου Βέρτη
«Οι υποψίες μου εμένα είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Γιατί ήμουν ένας πολύ φανατικός οπαδός του εμβολιασμού και ήθελα να είναι νόμιμα» δήλωσε στην εκπομπή Live News ο μουσικός, Μάνος Επιτροπάκης. και προσθέτει «από εκεί πέρα διαπιστώνουμε πως είναι όλα λάθος, ημερομηνίες, όνομα γιατρού που δεν το ξέραμε. Μας έλεγε πως εμβολιαστήκαμε στο κέντρο του Ελληνικού» αναφέρει ο μουσικός.

«Όταν μας φώναξαν για εμβολιασμό στο κέντρο μου φάνηκε παράδοξη διαδικασία χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρο, στολές. Δεν μπορεί ένας γιατρουδάκος από την Κύπρο να ξεγελάσει τρεις κυβερνήσεις, μία πολύ μεγάλη ισραηλινή εταιρεία» τυονίζει ο κ. Επιτροπάκης.

Το τεστ αντισωμάτων κίνησε υποψίες
Για την είσοδο στην χώρα του Ισραήλ, δεν αρκούσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έπρεπε να διενεργηθεί και τεστ αντισωμάτων, στο οποίο διαπίστωσαν ένα 24ωρο αργότερα πως είχαν μηδενικά αντισώματα. Επικοινώνησαν με την εταιρεία και τον… ψευτογιατρό και τους είπαν πως τα αντισώματα δεν αναπτύσσονται αμέσως.

Οι συνεργάτες του Νίκου Βέρτη επέστρεψαν έγκαιρα στην Ελλάδα με τον ίδιο, λόγω της επίθεσης που δέχτηκε το Ισραήλ, χωρίς να πραγματοποιήσουν τις εμφανίσεις τους. Παρά τις δύο δόσεις που τους έκανε ο ψευτογιατρός, τα αντισώματα που είχαν εξακολουθούσαν να είναι μηδενικά. Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά τους χορήγησε.

«Όταν καταθέτω μετά από λίγες μέρες μου στέλνει sms ο Βέρτης που διαμαρτύρεται για τα όσα κατέθεσα, μου ζητάει να αλλάξω τη κατάθεσή μου και ότι από Σεπτέμβρη θα κάνει αλλαγές στην ορχήστρα» αποκαλύπτει ο μουσικός.

«Είμαι ένας απλός εργαζόμενος, βιοπορίζομαι αποκλειστικά από την μουσική. Και μόνο η απόφαση μου να παραιτηθώ από την κύρια εργασία μου, εξαιτίας της ανευθυνότητας του εργοδότη μου, έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο. Γεγονός επίσης είναι πως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για πολυέξοδους δικαστικούς αγώνες, όπως το πρώην αφεντικό μου. Το βάρος μιας τέτοιας απόφασης απαιτεί μεγάλες θυσίες. Δεν έχω τίποτα να φοβάμαι, καταθέτω τα γεγονότα και την αλήθεια. Η λάσπη και οι συκοφαντικοί υπαινιγμοί προς το πρόσωπο μου δεν θα μείνουν αναπάντητα» δηλώνει ο μουσικός, Περικλής Αλιώπης.

Τι απαντά η πλευρά του Νίκου Βέρτη
Ο γνωστός τραγουδιστής, μαζί με 17 συνεργάτες και μουσικούς, κατέθεσαν μήνυση προς τον ψευτογιατρό. Οι δύο πρώην μουσικοί του, στρέφονται και κατά του Νίκου Βέρτη για το περιστατικό των «μαϊμού» εμβολιασμών.

«Παρουσιαζόμαστε τόσο εγώ, όσο και ο Νίκος Βέρτης ως ηθικοί αυτουργοί ποινικών αδικημάτων, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε θύματα ενός δήθεν γιατρού τα πλήρη στοιχεία του οποίου, καθώς και το γεγονός ότι είναι διασώστης και όχι γιατρός, μάθαμε μόλις τον Δεκέμβριο του 2021. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες εγκαίρως, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι δύο μουσικοί, καθώς είμαστε θύματα σε αυτήν την ιστορία και όχι θύτες» δηλώνει ο συνεργάτης του Νίκου Βέρτη, Χαράλαμπος Καμπάς.

Η υπόθεση ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής ανάκρισης, με τον.. διασώστη να κατηγορείται και για άλλους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Κύπρο.

Ο μουσικός του Νίκου Βέρτη εξηγεί γιατί στράφηκε νομικά εναντίον του ερμηνευτή
«Ο μόνος λόγος που στρέφομαι κατά του εργοδότη μου είναι γιατί όταν πήγα και κατέθεσα στην Ανακρίτρια για αυτά τα πράγματα, απολύθηκα. Ο κ. Βέρτης δεν μας ενημέρωνε για τίποτα τις πρώτες δέκα μέρες που ανακαλύψαμε την απάτη και μετά μας είπε ”παιδιά μας εξαπάτησε ένας γιατρός».

Ο κ. Επιτροπάκης τόνισε ότι ο ερμηνευτής δεν ενημέρωσε στις Αρχές και μόνο αφού κλήθηκε από την Ανακρίτρια ο Νίκος Βέρτης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γιατρού κι όχι σε βάρος και της ισραηλινής εταιρείας.

Επιπλέον ανέφερε ο Μάνος Επιτροπάκης ότι πάνω στο έγγραφο εμβολιασμού του κ. Βέρτη αναγράφονται ψευδείς ημερομηνίες και σημείωσε ότι δεν μπορεί να ανακαλύψει τι σκεύασμα τελικά ήταν αυτό που του χορηγήθηκε. Κλείνοντας ο μουσικός εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ενώ από πέρυσι το Υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο για την υπόθεση έχει τηρήσει στάση σιωπής

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το