Τοπικά

Νικήτρια η ΔΑΚΕ στις χθεσινές εκλογές δασκάλων και νηπιαγωγών

Η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες προκειμένου οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να επιλέγουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Είναι η 17η συνεχή φορά που επικρατει στις εκλογές των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στις κάλπες που είχαν στηθεί στο 3ο και 20ο Δ.Σ. Βόλου (Γαλλίας-Ογλ) προσήλθαν συνολικά 1.255 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΔΑΚΕ: 475 ψήφοι και ποσοστό 37,84%, Δημοκρατική Συνεργασία 348 και ποσοστό 27,72%, Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη –Αντίσταση 160 (ποσοστό 12,74%), Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 154 (ποσοστό 12,27%) και Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 62 με ποσοστό 4,94%.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο η ΔΑΚΕ κέρδισε τέσσερις έδρες, η Δημοκρατική Συνεργασία τρεις έδρες, και από μία έδρα κέρδισε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

Μεταξύ των ψηφοδελτίων βρέθηκαν και 55 άκυρα/λευκά.
Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι Μούσιος Απόστολος, Πολύζος Κωνσταντίνος, Τσιούμαρη Νικολέτα, Κέλα Βιργινία. Από τη Δημοκρατική Συνεργασία οι Κωνσταντινίδης Φίλιππος, Μπέκα Αποστολία και Σιδηροπούλου Νένα. Από την Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη –Αντίσταση εκλέγεται ο Βαλής Γιώργος και από την Αγωνιστική Συσπείρωση ο Ριζόπουλος Απόστολος.

Στις εκλογές που είχαν πραγματοποιηθεί το 2017, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Από τους 1300 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς είχαν ψηφίσει οι 1229, ποσοστό συμμετοχής 92%, εκ των οποίων τα 57 ήταν λευκά και άκυρα. Πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η ΔΑΚΕ 478 ψήφους και ποσοστό 40,79%, ενώ είχε λάβει τέσσερις έδρες, μία περισσότερη σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2015.

Δεύτερη δύναμη ήταν η Δημοκρατική Συνεργασία Ανεξάρτητες Κινήσεις με 303 ψήφους και ποσοστό 25,68% (δύο έδρες), τρίτη δύναμη η παράταξη «Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αντίσταση» με 172 ψήφους, ποσοστό 14,68% και μία έδρα, τέταρτη δύναμη η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών που στηρίζει το ΠΑΜΕ με 138 ψήφους, ποσοστό 11,78% και μία έδρα, και πέμπτη η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών 81 ψήφους, ποσοστό 6,9% και μία έδρα.

Στις κάλπες για τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 412 ψήφους και εκλέγονται 5 αντιπρόσωποι ), η Δημοκρατική Συνεργασία 315 με 4 αντιπροσώπους, η Αξιοπρέπεια- Αλληλεγγύη –Αντίσταση 137 με 2 αντιπροσώπους, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών 174 με 2 αντιπροσώπους, 64 ψήφους η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών και 88 ψήφους η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση.

Στη συνέλευση
Τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έθιξαν χθες, κατά την εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της Μαγνησίας. Λόγω της συνέλευσης τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά παρέμειναν κλειστά.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συνέλευσή τους ήταν οι κτιριακές υποδομές, η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς στη Γενική και Ειδική Αγωγή καθώς υπάρχουν χιλιάδες οργανικά κενά, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς και η στήριξη του ολοήμερου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου. Ακόμη, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και τμήματα ένταξης για την ειδική αγωγή σε όλα τα σχολεία.

“Oι κτιριακές υποδομές στο νομό μας απασχόλησαν τη συνέλευση. Αφορά στις υποδοχές όλων των σχολικών μονάδων αλλά ειδικότερα στην προσχολική αγωγή όπου υπάρχουν μεγάλα προβλήματα ως προς τη γενική αναβάθμιση της αναβάθμισης στη Μαγνησίας. Επίσης μας απασχόλησε η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η διετής προσχολική αγωγή και οι μόνιμοι διορισμοί στο Δημόσιο που πρέπει να γίνουν, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει 15.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί”ανέφερε ο πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος.

“Οι διορισμοί στην εκπαίδευση είναι πάγιο αίτημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με το προσοντολόγιο και τον τρόπο που προτείνει το Υπουργείο για να γίνουν διορισμοί. Ουσιαστικά στέλνει όλους τους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν μια πιστοποίηση ή μεταπτυχιακά. Στέλνει τους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν συν ένα προσόν ενώ η υποχρέωση του κράτους είναι να παρέχει δωρεάν μόρφωση στους εκπαιδευτικούς και όχι να ξοδεύουν 2.000 ευρώ για μεταπτυχιακό” τόνισε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης.

Επισήμανε ακόμη πως ένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολεί του εκπαιδευτικούς είναι ο Νόμος Κατρούγκαλου καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες μέχρι τα 67 τους χρόνια ενώ οι μειώσεις στις συντάξεις ξεπερνούν το 40%.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το