Παραπολιτικά

Η νίκη της Καπούλα στο ΤΕΕ, ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος Μπέου

Η ΔΚΜ, με επικεφαλής τη Νάνσυ Καπούλα, κέρδισε τις εκλογές στο ΤΕΕ, θριαμβευτικά. Με 21 έδρες είναι η κυρίαρχη παράταξη και συνεπώς οι παρατάξεις στο ΤΕΕ δεν θα μπουν στο γνωστό ατέρμονο αλισβερίσι για την ανάδειξη νέας διοικούσας.
Η ΔΚΜ στις προηγούμενες εκλογές «κατέβασε» ψηφοδέλτιο που συμπεριλάμβανε σε αυτό τόσο τη Νάνσυ Καπούλα, όσο και τον «διασπαστή» Κώστα Καραγιάννη καθώς και πολλά στελέχη του ψηφοδελτίου του. Είχαν λάβει όλοι μαζί 23 έδρες. Ο Καραγιάννης διεκδίκησε την προεδρία, αλλά η πλειοψηφία των εκλεγμένων μελών της παράταξης δεν τον στήριξε. Πρόεδρος τελικά εξελέγη η Νάνσυ Καπούλα, που την στήριξαν τα 16 από τα 23 εκλεγμένα μέλη της παράταξης. Σε αυτές τις εκλογές ο Κ.Καραγιάννης με τον Λ.Θεοφίλου δημιούργησαν χωριστό ψηφοδέλτιο, με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Μπέου. Η μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού τους προέρχονταν από την ΔΚΜ. Ωστόσο, στις χθεσινές εκλογές η ΔΚΜ, με επικεφαλής την Νάνσυ Καπούλα, παρά τη διάσπαση και τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχθηκε από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μπέου, κατάφερε να πάρει 21 έδρες. Το μήνυμα που δόθηκε στο ψηφοδέλτιο Καραγιάννη-Θεοφίλου, με τον εκπρόσωπο του Μπέου, τον Γ. Σκλιά, να αλωνίζει χθες έξω από το ΤΕΕ, ήταν ισχυρότατο.
Οι μηχανικοί τους έβαλαν στο περιθώριο και έδωσαν και ένα ηχηρό μήνυμα στην τοπική ΝΔ και στα μικροπολιτικά παιγνίδια της. Και φυσικά η ήττα της δημοτικής αρχής είναι μεγάλη, … τιτανοτεράστια. Φρόντισαν και οι ίδιοι γι’ αυτό, με τις συνεχείς επιθέσεις τους εις βάρος της Ν.Καπούλα επί δύο χρόνια. Μόνο που παγιδευμένοι στην αλαζονεία τους δεν κατάλαβαν ότι οι επιθέσεις αυτές την ισχυροποίησαν και την κατέστησαν πόλο συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων. Δεν κατάλαβαν ότι έχουν πάρει πια την κάτω βόλτα και η τοπική κοινωνία όλο και περισσότερο αποστρέφεται το τοξικό κλίμα του Δημαρχείου.
Έτσι η Νάνσυ Καπούλα έλαβε πολλές ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε. Αυτό δείχνουν τα νούμερα. Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 9 έδρες. Σε αυτές κατέβηκε διασπασμένος, με δύο ψηφοδέλτια και πήρε το καθένα από δύο έδρες. Πολλές ψήφοι φαίνεται πως κατευθύνθηκαν στη Νάνσυ Καπούλα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχασε δύο έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και εκλέγει πρώτη την Ιωάννα Καραμαργιού, που κατήγγειλε ανοιχτά και σε όλους τους τόνους ότι μέλη της παράταξης «έκαναν παιχνίδι» με τον Μπέο και το ψηφοδέλτιο που προετοίμαζε για τις εκλογές στο ΤΕΕ. Η παράταξη είχε σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα. Χάθηκαν δύο έδρες, που όλα δείχνουν πως κυρίως κατευθύνθηκαν στο ψηφοδέλτιο Καραγιάννη. Μάλλον οι ψηφοφόροι προτίμησαν να το ρίξουν στο «αυθεντικό» κομμάτι που τους εξέφραζε.
Μόνη νικήτρια από την παράταξη, η Ιωάννα Καραμαργιού.
Οι Αυτόνομοι Μηχανικοί με αξιόλογα στελέχη στην παράταξη, σχετικά χαμένοι επίσης. Δεν επικοινώνησαν την συμμετοχή τους στις εκλογές. Έδειξαν πως δεν ασχολήθηκαν σοβαρά. Νικήτρια και η Πανεπιστημονική με τρεις έδρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το