Αθλητισμός

Νίκη και Απόλλων θα παίξουν για τις ρίζες τους στο Πανθεσσαλικό

Ένας ιδιαίτερος φιλικός αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στις 15.15 στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Δύο προσφυγικές ομάδες, η Νίκη Βόλου και ο Απόλλων Σμύρνης, θα τιμήσουν τις κοινές τους ρίζες σε ένα παιχνίδι που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

 Η Νίκη και ο Απόλλων Σμύρνης έχουν πολλά κοινά ως σύλλογοι. Πολύχρονη ιστορία, ίδια χρώματα που είναι το μπλε και το λευκό και η ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Όμως πάνω από όλα τους συνδέει το γεγονός ότι προέρχονται από αλύτρωτες πατρίδες του ελληνισμού, αφού ιδρύθηκαν από πρόσφυγες που μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και τον διωγμό τους από τις ορδές των Τούρκων ήλθαν και εγκαταστάθηκαν στη μητέρα Ελλάδα.

Αυτή τη σύνδεση που έχουν θα τιμήσουν αύριο στο Πανθεσσαλικό η Νίκη με τον Απόλλωνα, με τις δύο ΠΑΕ να εκδίδουν και κοινή ανακοίνωση που είναι η εξής: «Αυτό το Σάββατο (22/10, 15.15) στο Πανθεσσαλικό θα διεξαχθεί ένας διαφορετικός φιλικός αγώνας. Νίκη Βόλου και Απόλλων Σμύρνης θα παίξουμε για την ιστορία μας, για τις ρίζες μας, για τον κόσμο μας.

Πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης θα τιμηθεί ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης από τη διοίκηση της Νίκης για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο».

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι στις ιστοσελίδες, τόσο της ΠΑΕ Νίκη, όσο και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, εκτός της κοινής ανακοίνωσης, έχει ανέβει και μία φωτογραφία της φλεγόμενης Σμύρνης με φόντο ποδοσφαιριστές των πρώτων ομάδων των δύο ιστορικών συλλόγων. Στο κέντρο αναγράφεται η χρονολογία 1922 και το μόνο «Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικά σήματα, ίδιες ρίζες, ίδιες αξίες».

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί το αυριανό ματς και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό για τη Νίκη και για αγωνιστικούς λόγους. Όλα τα προηγούμενα τεστ προετοιμασίας τα έδωσε στη Νεάπολη ή εκτός έδρας, ενώ φιλοξενούμενη ήταν και στα δύο παιχνίδια που έδωσε για το Κύπελλο Ελλάδος. Έτσι, αύριο η Νίκη θα παίξει για πρώτη φορά στο γήπεδο που έχει δηλώσει ως έδρα για τη σεζόν 2022-23. Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα προσπαθήσει να δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο, αφού είναι γεγονός ότι έχει προβληματίσει με τις εμφανίσεις της στα προηγούμενα φιλικά, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος, ιδιαίτερα μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιο Νικόλαο, ομάδα Γ’ Εθνικής.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης θα κάνει διάφορες δοκιμές, στην προσπάθειά του να βρει το κατάλληλο σχήμα για το πρωτάθλημα. Ωστόσο, δεν υπολογίζει στους Ροχάνο και Μιράντα που προέρχονται από τραυματισμούς. Θέλοντας να τους προφυλάξει δεν θα τους χρησιμοποιήσει.

Νέο τεστ την Κυριακή με την Κ20
Οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν μικρότερο χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν αρκετά σε φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Νεάπολης. Αντίπαλός τους θα είναι η Κ20 της Νίκης.

 

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023