Τοπικά

Το «νερό -νεράκι» στη Γλώσσα Σκοπέλου – Διαμαρτυρίες κατοίκων και ξενοδόχων

Το νερό – νεράκι λένε στη Γλώσσα Σκοπέλου. Μόνιμοι κάτοικοι και ξενοδόχοι έχουν «επαναστατήσει» από τις συνεχιζόμενες διακοπές νερού και τη μείωση της πίεσης.
«Κανείς δεν φροντίζει να γίνουν να αναγκαία έργα» δηλώνουν οι ξενοδόχοι, «τους ζητάμε να σταματήσουν την υπερκατανάλωση και δεν ακούν», απαντά ο δήμαρχος κ. Βασιλούδης.
Η παροχή νερού σταματά σε τμήματα της Γλώσσας σε καθημερινή βάση, ενώ για πολλές ώρες η πίεση είναι χαμηλή.
«Γίνονται μικρές διακοπές νερού για να υπάρχει οικονομία.

Δεν είναι τραγική η κατάσταση. Για να καλύψουμε τη Γλώσσα που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει 3.000 κόσμο οδηγούμε μέσω αγωγού και νερού από το Έλιος. Δεν καταλαβαίνουν πως οι κήποι δεν είναι δυνατόν να ποτίζονται ολημερίς ή να ρίχνουν συνεχώς νερό στις αυλές. Εξαντλείται καθημερινά και η απόδοση των πέντε γεωτρήσεων», τόνισε ο δήμαρχος.
Οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες της εστίασης είναι αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται καθώς το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Η πληρότητα αγγίζει το 100% και είναι όπως σημειώνουν δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται αυτή η εικόνα.
«Εάν δεν περιοριστεί η υπερκατανάλωση δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Δεν τους ζητάμε πολλά να περιορίσουν ελάχιστα την κατανάλωση και να σταματήσουν να ποτίζουν αυλές», κατέληξε ο δήμαρχος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το