Θ Plus

Νεοϋορκέζικο Cheesecake

Η βασική διαφορά ενός τσιζκέικ και ενός νεοϋορκέζικου τσιζκέικ είναι πως το πρώτο δεν χρειάζεται ψήσιμο ενώ
εν αντιθέσει το δεύτερο πρέπει να περάσει από τον φούρνο για να αποκτήσει την φανταστική του απαλή υφή!

Υλικά για το τσιζκέικ
180 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ. ζάχαρη καστανή
500 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
100 γρ. τυρί τύπου μασκαρπόνε
169 γρ. ζάχαρη λευκή
200 ml. κρέμα γάλακτος ολόπαχη
4 αυγά
4 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.κ. Grand Marnier
150 γρ. βατόμουρα για το γαρνίρισμα

Υλικά για την σάλτσα φρούτων
300 γρ. βατόμουρα κόκκινα
150 γρ. φράουλες
60 γρ. ζάχαρη

Για να ετοιμάσετε την βάση του γλυκού θρυμματίστε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και μετά προσθέστε το βούτυρο
και την καστανή ζάχαρη. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι κάτι σαν βρεγμένη άμμος!
Για να στρώσετε το μοσχοβολιστό μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκατοστών,
χρησιμοποιήστε ένα μικρό ποτήρι του οποίου ο πάτος έχει λεία επιφάνεια ή ένα κουτάλι.

Βάλτε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για 10 λεπτά και κατόπιν αφήστε την να κρυώσει. Όταν
κρυώσει περιτυλίξτε τα εξωτερικά τοιχώματά της με μία στρώση διαφανούς μεμβράνης που ενδείκνυται για
φούρνο και δύο στρώσεις αλουμινόχαρτου. Αυτό θα προστατέψει την βάση του γλυκού σας από το να υγρανθεί
όταν θα το βάλετε μέσα στο μπεν μαρι.

Για την κρέμα του γλυκού χτυπήστε τα δύο τυριά με την ζάχαρη. Σε δύο ξεχωριστά δοχεία χτυπήστε την κρέμα
γάλακτος για λίγο μέχρι να αρχίσει να δένει αλλά να μην σφίξει και στο άλλο τα 4 αυγά. Ενώστε τα υλικά των δύο
μπολ με τα τυριά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρώς.
Περιχύστε την υπέροχη κρέμα στο μπισκότο και τοποθετήστε την φόρμα σε ένα ταψί, στο οποίο θα βάλετε
βραστό νερό που θα φτάσει μέχρι την μέση περίπου της φόρμας. Το νερό ενώ θα επιτρέψει ένα ομοιόμορφο
ψήσιμο, θα προστατέψει την επιφάνεια του γλυκού από σκασίματα.

Αυτήν την φορά βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°c για 60 λεπτά. Μετά από την μία ώρα,
σβήστε τον φούρνο και αφήστε τον μισάνοιχτο μέχρι να κρυώσει. Κατόπιν τοποθετήστε το γλυκό σε μια σκάρα
και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσετε να το βάλετε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Για την σάλτσα βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράστε τα σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά. Περάστε τα
από το μίξερ και αφήστε την σάλτσα να κρυώσει πριν την βάλετε επάνω στο γλυκό μαζί με τα βατόμουρα.
Για το σερβίρισμα φροντίστε να αφήσετε το γλυκό εκτός ψυγείου για 20 λεπτά. Για τέλεια κομμάτια, κάθε φορά
που κόβετε ξεβγάλατε το μαχαίρι μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
Προετοιμασία 50 λεπτά και μία νύχτα στο ψυγείο
Ψήσιμο 60 λεπτά και μετά μέχρι να κρυώσει ο φούρνος

BLUE GREY Cooks
Facebook BLUE GREY COTTAGE

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το