Τοπικά

Νέοι άντρες «ύποπτοι» για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου

«Ύποπτοι» για κορωνοϊό δύο άντρες 45 και 41 ετών αντίστοιχα, νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο του Βόλου και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα, όπως σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα για δύο άντρες άνω των 65 ετων.
Χθες το βράδυ από το Πανεπιστημιακό ανακοινώθηκε ότι το δείγμα που είχε ληφθεί από 82χρονο Βολιώτη είναι αρνητικό αλλά ο υπερήλικας εξακολουθεί να νοσηλεύεται καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής κ. Μ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι τελευταίες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας και τα τελευταία μέτρα της πολιτείας που πρέπει να τα ακολουθούμε κατά γράμμα, καθορίζουν ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή, ότι όσοι πολίτες παρουσιάζουν αιφνίδια έναρξη λοίμωξης αναπνευστικού και παρουσιάζουν πυρετό ,βήχα και δύσπνοια θα πρέπει να θεωρούνται εν δυνάμει νοσούντες από λοίμωξη από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, περίπου 85% αυτών των ασθενών, θα παρουσιάσουν μια ήπια λοίμωξη αναπνευστικού με καλή πρόγνωση. Αφού ενημερώσουν το γιατρό τους και βρίσκονται σε επαφή με αυτόν, θα παραμείνουν στο σπίτι και θα λάβουν μέτρα όπως σε κάθε ίωση. Δε θα πρέπει να προσέρχονται σε δομές πρωτοβάθμιες, δημόσιες ή ιδιωτικά ιατρεία. Αν έρθουν στο Νοσοκομείο από μόνοι τους ή μετά από ιατρική παραπομπή, αφού απομονωθούν και εξεταστούν από το προσωπικό με ατομικά μέτρα προστασίας ,όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία, αναπνευστική επάρκεια και ακτινολογικό έλεγχο φυσιολογικό, θα τους συσταθεί να παραμείνουν στο σπίτι και να έχουν επαφή με γιατρό. Στη πλειοψηφία των ασθενών με καλή κλινική εικόνα, οι οδηγίες δε συστήνουν τεστ γιατί είτε είναι αρνητικό ή θετικό δεν αλλάζει τη διαχείριση του ασθενούς .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το