Τοπικά

Νέο σύστημα ψύξης τοποθετήθηκε στο κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Νέος πύργος ψύξης τοποθετήθηκε σήμερα , με τη βοήθεια γερανού, στο 8όροφο κτίριο όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο συγκρότημα Μουρτζούκου. Με την προμήθεια και την τοποθέτηση του νέου συστήματος ψύξης θα λυθεί ένα πρόβλημα χρόνων καθώς το παλιό σύστημα υπολειτουργούσε ήδη από το 2012 και οι υπάλληλοι που εργάζονται στο κτίριο αντιμετώπιζαν πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η διαδικασία για την ανύψωση του νέου πύργου ψύξης ήταν μια δύσκολη διαδικασία όπως εξήγησε και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης. «Μία συσκευή μεγέθους μικρού δωματίου έπρεπε να ανέβει σε ύψος 8όροφης οικοδομής. Πρώτα κατέβηκε η παλιά συσκευή, στη συνέχεια ανέβηκε η καινούργια και κατόπιν ακολούθησε η διαδικασία εγκατάστασης και σύνδεσης με το υπάρχον σύστημα, ρυθμίσεων και τελικής λειτουργίας».

Ο κ. Σαβελίδης σημείωσε ότι η Διεύθυνση προέβη στις απαραίτητες ενέργειες προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντικατάσταση του συστήματος ψύξης και υπήρξε άμεση ανταπόκριση. » Υπερνίκησαν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, τεχνικά προβλήματα και το ίδιο τον εαυτό τους. Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη και τους κυρίους Κοκοράκη, Φλαμπούρη και Τσιαντή. Αυτό αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κοντά στην εκπαίδευση.  Μετά από 10 χρόνια μπορούμε να πούμε ότι σε λίγες ημέρες θα έχει λυθεί το πρόβλημα και θα έχουμε το πρώτο καλοκαίρι όπου οι υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εξυπηρετήσουν τους 1400 εκπαιδευτικούς και τους 39.000 γονείς και μαθητές»  είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι το προσωπικό που εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 50 υπάλληλοι.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι οι περιφέρειες βάσει του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους είναι υπεύθυνες για τα λειτουργικά έξοδα των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων διευθύνσεων, και τις επισκευές στις υποδομές τους. Όχι στις κτιριακές υποδομές. Η προμήθεια του πύργου ψύξης ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας αλλά προσπαθήσαμε και βρήκαμε μία χρυσή τομή για το καταφέρουμε.  Αντιληφθήκαμε  λόγω της ιδιαιτερότητας του κτιρίου τις δυσμενείς εργασιακές συνθήκες των ανθρώπων που εργάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι εργασίες και η προμήθεια του συστήματος ψύξης ανέρχονται σε 30.000 ευρώ. «Αποτελεί μια συνέχεια εργασιών καθώς έχουμε κάνει επισκευές και στις τηλεφωνικές συνδέσεις και στα ηλεκτρολογικά προκειμένου να διευκολύνουμε τους ανθρώπους της εκπαίδευσης.  Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε υγιείς συνθήκες αποδίδουν καλύτερα» πρόσθεσε η κ. Κολυνδρίνη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το