Τοπικά

Νέο συλλαλητήριο το Σάββατο στον Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Η Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Ελευθερίας που “γεννήθηκε” με σκοπό να εκφράσει την αντίδραση των πολιτών του Βόλου στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ,  καλεί κάθε πολίτη του Βόλου, κάθε φορέα, κάθε σύλλογο και κάθε συλλογικότητα στο Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00 στο Νοσοκομείο του Βόλου. Θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-LAFARGE.

Τα προτάγματα του συλλαλητηρίου είναι:
· ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ
· ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου
· ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης
· ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας

Όπως εξηγεί με ανακοίνωσή της η Συνέλευση, “αυτή η διαμαρτυρία και ο συνεχής αγώνας των πολιτών πρέπει να σταματήσει την καρκινογόνο καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και την πρόθεση του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 42 εκατομμυρίων ευρώ που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια μας σε μπάλες SRF και θα τα στέλνει στην τσιμεντοβιομηχανία για καύση με το αστείο σύνθημα «Τα δικά μας σκουπίδια είναι καλύτερα». Και επιτέλους οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν να γίνει οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι το οποίο απέφυγαν να κάνουν παρελθούσες και νυν δημοτικές αρχές για συγκεκριμένους λόγους. Θα είμαστε όλοι εκεί διότι διακυβεύεται η δημόσια υγεία. Από τη μία πλευρά είναι πολίτες και η υγεία τους και από την άλλη όσοι έχουν συμφέρον οικονομικό ή πολιτικό και τάσσονται υπέρ της καύσης. Εσύ με ποιο μέρος θα ταχθείς;

Παλεύουμε για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Δεν αφήνουμε τους άλλους να αποφασίσουν για εμάς. Παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις και σε όλες τις δράσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.
Θέλουμε το 2020 να είναι η χρονιά που θα το σταματήσουμε. Γιατί αλλιώς δεν έχουμε υγιές μέλλον σε αυτόν τον τόπο. Παλεύουμε μαζικά και δυνατά, οι πολίτες για τους πολίτες. Πάρε θέση!”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το