Κόσμος

Νέο μακελειό συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 9 νεκροί και επτά τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο του Τέξας

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που εξαπέλυσε ένοπλος σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο στην πόλη Άλεν του Τέξας, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.
Ο ένοπλος περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως, είπε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο WFAA. Βίντεο που κοινοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πελάτες να απομακρύνονται τρέχοντας από καταστήματα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί.

Δεκάδες πελάτες και υπάλληλοι απομακρύνθηκαν συνοδεία αστυνομικών προς την έξοδο του εκπτωτικού εμπορικού κέντρου Allen Premium Outlets, το οποίο φιλοξενεί περίπου 120 καταστήματα και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ντάλας.

Εννέα τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Δύο εξ αυτών υπέκυψαν στα τραύματά τους, τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και τέσσερις φέρεται να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος πιστεύεται ότι έδρασε μόνος, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας στην πόλη Άλεν, Μπράιαν Χάρβι.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ χαρακτήρισε «ανείπωτη τραγωδία» την επίθεση, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτειακές αρχές είναι έτοιμες να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν οι υπηρεσίες στην πόλη Άλεν.

Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.

Πηγή: Έθνος

Share
Ετικέτες: ΗΠΑμακελειό

Πρόσφατα άρθρα

Μαθητές σε δράση για το κλίμα – Τι έδειξε έρευνα για τα επίπεδα «κλιματικού άγχους» σε νέους

Υψηλά επίπεδα «κλιματικού άγχους» καταγράφονται σε πρόσφατη έρευνα, που έγινε σε νέους 16-25 ετών, σε…

8 Δεκεμβρίου 2023

Άκρως ανησυχητικά στοιχεία: Το 31% των ατόμων που κακοποιούν σεξουαλικά ζώα κάνουν το ίδιο σε παιδιά και ενήλικες!

Η κακοποίηση μέχρι θανάτου του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενώ την…

8 Δεκεμβρίου 2023

Νέα παρέμβαση Μπουκώρου στον Αυγενάκη- “Επιτακτική η στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας”

Το σημαντικό αίτημα στήριξης των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας και ιδιαίτερα των πλημμυροπαθών αγροτών της Νοτιοδυτικής…

8 Δεκεμβρίου 2023

Αυστραλία: Νεκρός 23χρονος – Έπεσε σε τρύπα και θάφτηκε στην άμμο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 23χρονος, ο οποίος θάφτηκε στην άμμο σε παραλία της…

8 Δεκεμβρίου 2023

Οργισμένη ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αστυνομικών για Ρέντη: Να διακοπούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα, φωνάξτε όλοι «ως εδώ»

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων μετά τα γεγονότα έξω από το γήπεδο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Φοιτητής έκλεψε κράνος αστυνομικού για… challenge στο TikTok

Ένα παράξενο περιστατικό κλοπής σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, με έναν 21χρονο…

8 Δεκεμβρίου 2023