Τοπικά

Νέο κύκλο συναντήσεων ξεκινά η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία

Η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία ξεκινά και πάλι τις συναντήσεις, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 18.30 στο χώρο του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “Ιππόκαμπος” (Ν. Γάτσου 68 – Ρ. Φεραίου), όπου και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Σωματείου, «στις μέχρι τώρα συναντήσεις της, η Ομάδα έχει κοιτάξει την αναπηρία κατάματα, όχι σαν πηγή τρόμου αλλά σαν μια πολύ σοβαρή αλλαγή ζωής, που προκαλεί πολλές περι-πλοκές. Καθώς όμως, δεν υπάρχει κόμπος («πλοκή») δίχως λύση, τα άτομα με κινητική αναπηρία που έχουν συμμετάσχει στην Ομάδα γίναν δέκτες φροντίδας κι ενδυνάμωσης, και παρείχαν οι ίδιοι φροντίδα κι ενδυνάμωση ο ένας στον άλλον!».
Στην εναρκτήρια συνάντηση, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 18:30, τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν δυο ερωτήματα που φαίνεται να μοιάζουν, αλλά είναι τόσο διαφορετικά:

Πώς να ζω έτσι που να μη με καταβάλλει η αναπηρία μου;
Πώς να ζω έτσι που να αξίζει τον κόπο που δε με καταβάλλει η αναπηρία μου;
Η συζήτηση θα εμπλουτίζεται με βιωματικές «ασκήσεις» για το άτομο και την ομάδα, με το σώμα και με το νου.

Η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία είναι διαρκώς ανοιχτή σε νέα μέλη και συνεχίζει να λειτουργεί με πηγή έμπνευσης την προαγωγή της αυτοβοήθειας!
Το συντονισμό της ομάδας υποστήριξης αναλαμβάνει η κοινωνική-κλινική ψυχολόγος Γεωργιάδου Ιωάννα, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλος Κέντρου Πορεία Υγείας.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Υποστήριξης Ατόμων με Κινητική Αναπηρία ξεκίνησε ως ανάγκη παροχής συμβουλευτικής και ενδυνάμωσης μιας πολύπαθης κοινωνικής ομάδας στην πόλη του Βόλου, ως απάντηση στο αίτημα για άνοιγμα ενός χώρου όπου θα ακούγεται ο αποκλεισμένος λόγος του ατόμου με κινητική αναπηρία, ως βάση για το χτίσιμο ενός παραδείγματος αυτοβοήθειας και αλληλο-υποστήριξης στον ψυχοκοινωνικό στίβο.
Στη μέχρι τώρα λειτουργία της Ομάδας, οι άνθρωποι με κινητική αναπηρία δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ ως ευπαθή, αλλά, ως πολυπαθή άτομα, δηλαδή ως άτομα κοινωνικά κακοποιημένα αλλά όχι αδύναμα, με αποθαρρυμένο αλλά έτοιμο να αναδειχτεί δυναμικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το