Τοπικά

Νέες ειδικότητες στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

3o epal

Η ανακύκλωση και η διαχείριση των αποβλήτων αποτελούν τις δύο νέες ειδικότητες που αναμένεται να λειτουργήσουν από την ερχόμενη σχολική χρονιά στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου συνθέτοντας τον τομέα της διαχείρισης περιβάλλοντος.

Ήδη ο συγκεκριμένος τομέας λειτουργεί φέτος ως ομάδα προσανατολισμού στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου με τη συμμετοχή 25 περίπου μαθητών. Το σχολείο έχει χάσει σημαντικό τμήμα του μαθητικού του δυναμικού με την κατάργηση του τομέα υγείας και τη διαθεσιμότητα 14-15 καθηγητών του από το καλοκαίρι του 2013.

Μια κίνηση βέβαια από το υπουργείο δεν φαίνεται να είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, αφού από τη μια έβγαλε σε διαθεσιμότητα έμπειρο διδακτικό προσωπικό και συνεχίζει να τους αμείβει με το 70% των αποδοχών τους, ενώ από την άλλη προσλαμβάνει αναπληρωτές για την κάλυψη κενών που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν αυξημένες ανάγκες. Έτσι και οι καθηγητές που είναι σε διαθεσιμότητα παραμένουν οι περισσότεροι αναξιοποίητοι.

Αυτή τη στιγμή το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου διαθέτει 203 μαθητές από 340 που ήταν πέρυσι, καθώς καταργήθηκε ο τομέας της υγείας. Ουσιαστικά κάνει μια προσπάθεια ανασυγκρότησης λειτουργώντας τον τομέα γεωπονίας, ενώ παράλληλα από φέτος στην Α’ Τάξη Λυκείου λειτουργεί και η ομάδα προσανατολισμού με θέμα τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Του χρόνου το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να λειτουργήσει στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου την ειδικότητα της ανακύκλωσης. Ήδη 25 μαθητές παρακολουθούν τη διαχείριση του περιβάλλοντος, ώστε του χρόνου να ασχοληθούν με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων.

«Για τις ειδικότητες της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων έχουμε την έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και σε αυτή τη φάση ετοιμάζουμε τα εργαστήρια» τόνισε ο διευθυντής του 3ουΕΠΑΛ Βόλου κ. Γιάννης Οικονομίδης.

Αναφορικά με τον τομέα γεωπονίας που έχει και το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, ο κ. Οικονομίδης υπογράμμισε ότι «οι περισσότεροι μαθητές από τον τομέα γεωπονίας επιλέγουν την ειδικότητα της διατροφής. Ήδη στη Γ’ Τάξη διαθέτουμε δύο τμήματα με 50 συνολικά μαθητές, ενώ στη Β’ Τάξη ένα τμήμα με 24 μαθητές. Και ο μεγαλύτερος αριθμός είναι κορίτσια».

Μετά από τρεις μήνες λειτουργίας του σχολείου τυπικά διορίστηκαν και οι τελευταίοι γεωπόνοι, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν κανονικά και τα μαθήματα στον τομέα γεωπονίας. Από τη διεύθυνση του σχολείου αναμένεται η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στις θέσεις τους για να διδάξουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το