Τοπικά

Nέες επιτυχίες για το μονοθέσιο της ομάδας Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Centaurus Racing Team αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, γεμάτους όρεξη και πάθος για το αντικείμενο σπουδών τους. Στόχους τους είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρους λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου formula με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές μηχανικούς, όπου λαμβάνουν μέρος τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.


Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η ομάδα έθεσε το πήχη πολύ υψηλά. Η εξασφάλιση της συμμετοχής της στους διαγωνισμούς ήταν δεδομένη, καθώς έγινε δεκτή σε 4 διαγωνισμούς μέσω κάποιων test που υπέβαλε. Ωστόσο ο απαιτητικός διαγωνισμός της Τσεχίας ήταν αυτός που τη κέρδισε και έτσι μετά από μια γεμάτη χρονιά εντατικής προσπάθειας και δουλειάς, η ομάδα του Κένταυρου έδωσε σε αυτόν το παρόν του.


Ο διαγωνισμός FS Czech Republic στον οποίο παρευρέθηκε η ελληνική φοιτητική ομάδα, με τη βοήθεια της Aegean Airlines η οποία κατέστησε δυνατή τη παρουσία των μελών, διεξήχθει το διάστημα 1 με 5 Αυγούστου στο Μοστ της Τσεχίας. Η Centaurus Racing Team αγωνίστηκε με το μονοθέσιο Thireus R, περνώντας επιτυχώς όλο τον τεχνικό έλεγχο που απαιτούν οι προδιαγραφές της διοργάνωσης. Εξίσου δυνατή ήταν η παρουσία της ομάδας στα στατικά αγωνίσματα του διαγωνισμού, τη παρουσίαση της κοστολόγησης και του σχεδιασμού του μονοθέσιου, στα οποία κατέλαβε την 25η και την 21η θέση ανάμεσα σε 50 ομάδες από πανεπιστήμια παγκόσμιας φήμης. Στη παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου, οι κριτές είχαν το ρόλο των επενδυτών και έπρεπε να πειστούν ώστε να επενδύσουν στην ιδέα που τους παρουσίασε η ομάδα. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η ομάδα κατέλαβε την 11η θέση με εμφανές τον ενθουσιασμό των κριτών για τη καινοτόμα ιδέα των φοιτητών.


Όσο αφορά τα δυναμικά αγωνίσματα, ο Thireus R με τους έμπειρους οδηγούς τους κατάφερε από τη πρώτη στιγμή τα περάσει επιτυχώς το acceleration και το skidpad. Ωστόσο, στο αγώνισμα του autocross ο δεύτερος οδηγός δε κατάφερε να τερματίσει λόγω τεχνικού προβλήματος που του προέκυψε. Το γεγονός αυτό δε πτόησε την ομάδα, η οποία αναγνώρισε το πρόβλημα άμεσα και το διόρθωσε ώστε να πάρει μέρος στο πιο απαιτητικό αγώνισμα, το Endurance. Ο Thireus R δεν απογοήτευσε την ομάδα και τερμάτισε όπως προβλεπόταν στο Endurance. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αγώνισμα λίγες ομάδες το φέρνουν εις πέρας, καθώς η απόσταση που πρέπει να καλύψουν τα μονοθέσια είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στη γενική βαθμολογία, η ομάδα κατέλαβε τη 13η θέση, ενώ στη κατανάλωση καυσίμου βγήκε 9η. Η ομάδα του Κενταύρου επέστρεψε πριν λίγες μέρες γεμάτη με νέες επιτυχίες και όρεξη για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το