Τοπικά

Νέες αποκαλύψεις για θύματα του «μαϊμού» ογκολόγου

Υποδιευθυντής ιδιωτικής κλινικής στην Αθήνα με καταγωγή από τον Βόλο κλήθηκε στη ΓΑΔΑ για απολογία, καθώς φέρεται να είχε επαφές με τον «ογκολόγο του θανάτου». Σύμφωνα με όσα κατέθεσε και στενός συνεργάτης του, διευθυντής στην ιδιωτική κλινική, ο γιατρός με καταγωγή από τον Βόλο ουδέποτε φιλοξένησε τον ψευτογιατρό σε χώρο της ιατρικής μονάδας.
Στο μεταξύ ο αγγειοχειρουργός που διατηρεί ιατρείο στον Βόλο και είναι επισκέπτης γιατρός, με δύο ακόμη ιατρεία στην Ελλάδα, διέψευσε στην αστυνομία πως του διέθεσε τον χώρο του στον Βόλο για να εξετάσει ασθενή και τόνισε πως είχε μαζί του μια κοινωνική σχέση. Δήλωσε επίσης πως επαγγελματικά δεν είχαν καμία επαφή και πως εξαπατήθηκε και πίστεψε αφελώς πως ηταν ογκολόγος με σπουδές σε όλο τον κόσμο».
Όπως αποκάλυψε χθες η «Θ» η «έδρα» του «γιατρού» ήταν γυναικείο μοναστήρι στη Μαγνησία, όπου ήταν ο «αποκλειστικός γιατρός» και τους παρείχε διατροφολόγιο, ενώ «κουράριζε» και δυο μοναχές με καρκίνο, που στις καταθέσεις τους τον έχουν υποστηρίξει και τον έχουν εμφανίσει ως άνθρωπο του Θεού, γιατί τις έχει βοηθήσει και είναι καλά στην υγεία τους. Μέσω του μοναστηριού είχε αναπτύξει ένα δίκτυο γνωριμιών σε όλη την Ελλάδα. Αναμεσά τους και μια γυναίκα που σύστησε τον ψευτογιατρό στον ηλικιωμένο πατέρα της ο οποίος κατέληξε έξι μήνες μετά τη γνωριμία τους.

Η δικογραφία αναφέρεται αναλυτικά στα πλοκάμια του «γιατρού» και στη γνωριμία της γυναίκας που άφησε να κουράρει τον πατέρα της.
«Η … είχε συναντήσει τον Κόντο και σε κεντρική κλινική των Αθηνών ως ιατρό που είχε σημαντική συμβολή στη διενέργεια της χειρουργικής επέμβασης της μοναχής …. από την Ιερά Μονή …. Πηλίου, ενώ πληροφορήθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 χειρουργήθηκε έτερη μοναχή από το ίδιο μοναστήρι στο…. στην Αθήνα, όπου και πάλι τον συντονισμό και τη θεραπεία την ανέλαβε ο Νικόλαος Κόντος. Περαιτέρω η…. κατέθεσε συμπληρωματικά ότι είχε επισκεφτεί τον Κόντο μαζί με τον πατέρα και τον σύζυγό της στο ιδιωτικό κέντρο… για διενέργεια εξέτασης, αλλά και στο ιατρείο του ιατρού…, φίλου του Κόντου, ο οποίος δεν διενήργησε καμία εξέταση στον πατέρα της. Επισήμανε, ότι ο πατέρας της πραγματοποίησε εξέταση θερμογραφίας καθ’ υπόδειξη του Κόντου στο διαγνωστικό κέντρο….

Ο υποδιευθυντής της κλινικής
Ονόματα κλινικών, αλλά και κορυφαίων γιατρών με εξαιρετικές περγαμηνές και καριέρες, που δεν αμφισβητούνται, αναφέρονται μέσα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του «ψευτογιατρού», ο οποίος, προκειμένου να γίνεται πιστευτός στα θύματα του, είχε καταφέρει να δημιουργήσει έναν περίφημο κύκλο ιατρικών γνωριμιών από το πουθενά.
Το ίδιο φαίνεται πως έχει συμβεί και στην περίπτωση του τετάρτου κατηγορούμενου, ο οποίος κατέχει θέση υποδιευθυντή αγγειοχειρουργικής ιδιωτικής κλινικής και του ζήτησε να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής, προκειμένου ο «Mr Θάνατος» να γνωριστεί με τον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής που ξεσκέπασε την υπόθεση.
Ο διευθυντής αγγειοχειρουργικής κλινικής στενός συνεργάτης του 4ου εμπλεκόμενου στην υπόθεση, το όνομα του οποίου αναφέρεται και στα έγγραφα της δικογραφίας, η σχέση των δυο ανδρών δεν υπήρξε ποτέ επαγγελματική και πως ουδέποτε στο νοσοκομείο του δεν νοσηλεύτηκαν περιπτώσεις του «ψευτογιατρού» όπως αναφέρεται.
«Δεν τον γνώριζα τον Κόντο και ποτέ δεν είχαν νοσηλευθεί στο νοσοκομείο μας δικά του περιστατικά. Τον Κόντο, ο υποδιευθυντής της κλινικής μου τον γνωρίζει από τον Βόλο, από την περιοχή της καταγωγής του. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε τη δυνατότητα να νοσηλεύσει ασθενείς. Δεν είχε χαρτιά για να φέρει στην οποιαδήποτε κλινική ή διαγνωστικό κέντρο, που να πιστοποιούν την ιατρική του ταυτότητα, γι’ αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να νοσηλεύσει ασθενή. Θα μπορούσε όμως κοινωνικά να χαιρετήσει στο σαλονάκι της κλινικής κάποιον που του είχε δώσει ραντεβού εκεί και στη συνέχεια να τον πάει σε μια καφετέρια για να μιλήσουν. Δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ πρόσβασή σε νοσηλευτική κλίνη, ένας άνθρωπος που δεν έχει τα χαρτιά του γιατρού σε καμία ιδιωτική κλινική, είναι πάρα πολύ αυστηρό αυτό το πρωτόκολλο, στα ιδιωτικά νοσοκομεία από τότε που υπήρξαν στο παρελθόν παρόμοιες περιπτώσεις στον κρατικό και ιδιωτικό τομέα, με γιατρούς που δεν ήταν γιατροί. Καμία κλινική δεν ρισκάρει, θα μπορούσε όμως να πει «ελάτε να με βρείτε στο σαλονάκι στην τάδε κλινική» για να ξεγελάσει τον οποιοδήποτε, εκεί έχουμε πρόσβαση όλοι. Με χειραψία που μπορεί να κάνεις μέσα εκεί του δίνεις αμέσως αξία χωρίς να ξέρεις τι κρύβει. Άρα αρχίζει να αποκτάει ένα κύρος αυτός που δεν είναι γιατρός».

Την ημέρα της αποκάλυψης της υπόθεσης στους αστυνομικούς, από την κατάθεση του διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής, ο διευθυντής αγγειοχειρουργικής είχε επικοινωνία με τους άνδρες της αστυνομίας, που ανέλαβαν να διαλευκάνουν την όλη ιστορία.
«Το όνομα μου αναφέρεται στη δικογραφία γιατί έχω μιλήσει τηλεφωνικά με τη ΓΑΔΑ, όταν ήταν εκεί ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής. Ο υποδιευθυντής μου, γνώριζε κοινωνικά από την περιοχή του Βόλου τον Κόντο, όπου του είχε συστηθεί ως γιατρός, όπως είχε συστηθεί στο πανελλήνιο και τον συναντούσε στον Βόλο, Πήλιο στη γενέτειρα τους. Μάλιστα όταν ο «Κόντος» του ζήτησε έναν νευροχειρουργό για κάποια περιστατικά που χρειάζονταν να χειρουργηθούν, εκείνος του συνέστησε να πάει να βρει στο γραφείο του, τον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής. Αυτή είναι η όλη σχέση αναφορικά με το πως ο «ψευτογιατρός» γνωρίστηκε μαζί του, για χειρουργικές περιπτώσεις ασθενών».
Σύμφωνα με τον γνωστό αγγειοχειρουργό ο υποδιευθυντής την κλινικής δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης του «Κόντου».
«Θέλει προσοχή πως μεταφέρονται κάποια πράγματα. Ο υποδιευθυντής δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης του «Κόντου» και η λέξη αυτή που ακούγεται είναι βαριά και δημιουργεί άλλες σκέψεις. Ούτε του νευροχειρουργού υπήρξε συνεργάτης ο «ψευτογιατρός» επειδή του διαβίβασε κάποιες περιπτώσεις για να τις χειρουργήσει. Κοινωνικά ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να συστήσει έναν γιατρό, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε και συνεργάτες. Ο κάθε ένας από μας έχει τη δική του ομάδα και χειρουργεί με τους βοηθούς μας, τους νοσηλευτές μας».

Αναφορικά με τον τέταρτο κατηγορούμενο της υπόθεσης ο διευθυντής της αγγειοχειρουργικής κλινικής εξηγεί:
«Με τον υποδιευθυντή της ομάδας μου είμαστε καθημερινά μαζί είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, συνεργάτης και γιατρός. Εγώ είμαι διευθυντής αγγειοχειρουργικής κλινικής και εκείνος ο υποδιευθυντής, που σημαίνει πως τον γνωρίζω πολύ καλά. Ήταν δική μου σύσταση να πάει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους γιατί γράφονται διάφορες ανακρίβειες για εκείνον και δεν είναι σωστό. Χωρίς να γνωρίζει ο καθένας το οτιδήποτε λέει το μακρύ του και το κοντό του».
Την ίδια στιγμή, συγγενικό πρόσωπο Βολιώτισσας φέρεται να έπεσε θύμα του ψευτογιατρού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας από τον Βόλο φέρεται να έδωσε στον απατεώνα χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ για να λάβει τη θεραπεία που πρότεινε ο «μαϊμού» γιατρός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το