Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πάρκο σκύλων

«Όχι» στο πάρκο αναψυχής δεσποζόμενων σκύλων λένε 19 κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, ζητώντας την κατάργηση του. Το πάρκο δημιουργήθηκε στην πλατεία Δεξαμενής σε έκταση 1.130 τ.μ., δίπλα σε σχολείο. Είμαι περιφραγμένο και φιλοξενεί κατασκευές για να μπορούν να παίζουν τα ζώα ανεμπόδιστα.
Όπως, αναφέρουν οι κάτοικοι στην προσφυγή τους όμως, η λειτουργία του πάρκου αναψυχής σκύλων ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, έχει ομως διαταχθεί η σφράγισή του, από την υπηρεσία Δόμησης Ελληνικού – Αργυρούπολης, λόγω παραβιάσεων της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο οι εν λόγω κάτοικοι είχαν προσφύγει στο συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής για το επίμαχο θέμα, αλλά δεν έλαβαν απάντηση, όπως αναφέρουν και μετά την παρέλευση 60 ημερών από την άρνηση αυτή, προσέφυγαν στο ΣτΕ.
Οπως λένε, δεν υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για τον χώρο και πως η έκταση έχει δηλωθεί στην διεύθυνση Πολίτικης Προστασίας ως χώρος αστικού πρασίνου περιοίκων, δηλαδή ως χώρος καταφυγής των κατοίκων σε περίπτωση σεισμού ή άλλου έκτακτου περιστατικού και για το λόγο αυτό πρέπει να παραμένει ελεύθερος (και όχι περιφραγμένος) και προσβάσιμος στους κατοίκους των γύρω περιοχών. Διαμαρτύρονται ακόμη γιατί υπάρχει θόρυβος από τα γαυγίσματα των σκυλιών, που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα ανεκτά όρια.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το