Ελλάδα

Νέα πυρά κατά Φίλη που επιμένει για το «Παραιτηθείτε»

ÂÏÕËÇ - ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐ. ÐÁÉÄÅÉÁÓ Í. ÖÉËÇ ÔÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÌÏÑÖÙÔÉÊÙÍ ÕÐÏÈÅÓÅÙÍ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏÍ ÅÈÍÉÊÏ ÄÉÁËÏÃÏ ÃÉÁ ÔÇÍ ÐÁÉÄÅÉÁ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Αναζωπυρώνεται η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Νίκου Φίλη για την συγκέντρωση «Παραιτηθείτε».

Μετά την αποστροφή ότι η διαμαρτυρία κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, ο υπουργός Παιδείας επανήλθε στο θέμα, επιμένοντας πως η συγκέντρωση είναι κομματικά υποκινούμενη και δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των Αγανακτισμένων που συγκλόνισε την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, διαχώρισε την έννοια της ανοχής από την εκτροπή, δηλώνοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει.
«Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τέτοιους συμψηφισμούς. Άλλο ένα κίνημα σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, που κατέληξε στην Ελλάδα στο θέμα της δημοκρατικής αλλαγής στη χώρα μας που υπήρξε, σε δύο εκλογές και σε ένα δημοψήφισμα, που θα καταλήξει μεθαύριο στην Ισπανία και εκεί σε ένα αίτημα δημοκρατικής αλλαγής. Άλλο είναι αυτό και άλλο είναι μία κομματικά υποκινούμενη υπό τον ήχο κατσαρόλας ή κανάτας κινητοποίηση», ανέφερε ο κ. Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι.
Η παρέμβαση Φίλη προκάλεσε νέα πυρά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σε δηλώσεις του στο Mega Σαββατοκύριακο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο ίδιος θα παραστεί στη συγκέντρωση, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης.
«Κάναμε σύσκεψη και αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος και μας είπε: μετά τις δηλώσεις Φίλη όποιος θέλει να πάει, θα πάει. Ο Γεωργιάδης αυτόνομα δεν κινείται ποτέ. Δεν του αρέσει το αυτόνομο, τα κόμματα έχουν πρέπει να έχουν πειθαρχία και συνολική λογική, αλλιώς δεν έχει νόημα, είναι σκορποχώρι», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική στον υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο για απρόβλεπτη δήλωση. «Μπορώ να πω κι εγώ ότι είμαι ένας πολίτης, όπως και όλοι οι άλλοι και μπορώ να πάω. Δεν μπορείς να βγάλεις από πάνω σου την κυρίως ιδιότητά σου. Θα θεωρηθεί λοιπόν ότι υπάρχει μία στάση από την πλευρά μας καπελώματος και ψηφοθηρίας. Πραγματικά είναι απρόβλεπτη από την μεριά τη δική μου ενός ανθρώπου να λέει ότι μια διαμαρτυρία, με εκφράζει δεν με εκφράζει εμένα, είναι στα όρια του συντάγματος. Ο άνθρωπος ξέφυγε», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το