Τοπικά

Νέα προγράμματα σπουδών για τα καινούρια 17 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην έγκριση προσωρινών γενικών συνελεύσεων για τα νέα 17 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα προχωρήσει η σύγκλητος που θα συνεδριάσει μεθαύριο Παρασκευή, ενώ ήδη δημιουργήθηκαν τα δύο Γενικά Τμήματα και το Συμβούλιο Ένταξης που έχουν αναλάβει τη μετεξέλιξη των τμημάτων που από τα δύο ΤΕΙ εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο.
Χθες στην πρυτανεία του πανεπιστημίου, στον τέταρτο όροφο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου το «παρών» έδωσαν καθηγητές και εργαζόμενοι.
Η ιδιαιτερότητα της φετινής κοπής πίτας ήταν ότι συμμετείχαν καθηγητές και από τα Τμήματα των δύο ΤΕΙ που συνενώθηκαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παρόντες ήταν και οι δύο πρόεδροι των Γενικών Τμημάτων που εδρεύουν σε Λαμία και Λάρισα.
Το ζήτημα της συνένωσης κυριάρχησε στον σύντομο χαιρετισμό του πρύτανη που ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, με τη νέα του αρχιτεκτονική.

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε μία πρώτη δόση ύψους 700.000 ευρώ ενώ έχει δεσμευτεί να αποστείλει ακόμη μία δόση παρόμοιου ύψους. Ακόμη αναμένονται 65 νέες θέσεις ΔΕΠ εκτός κατανομής και άλλες 20 θέσεις από την κανονική κατανομή.
Ερωτηθείς για την εξέλιξη της συνένωσης του πανεπιστημίου με τα δύο ΤΕΙ ο πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης δήλωσε πως «Πιστεύω ότι πλέον έχει γίνει συνείδηση η συνένωση, το νέο Πανεπιστήμιο είναι εδώ, και όλος ο κόσμος δείχνει διάθεση σύμπνοιας, να δουλέψουμε όλοι μαζί», ενώ πρόσθεσε πως ήδη έχουν υπογραφεί οι πρυτανικές πράξεις για ορισμό προέδρων στα Γενικά Τμήματα και το Πρυτανικό Συμβούλιο πέρασε τις πενταμελείς προσωρινές συνελεύσεις των νέων τμημάτων που θα κυρωθούν στη Σύγκλητο.

Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων και πρόεδρος του συμβουλίου ένταξης κ. Γιάννης Θεοδωράκης επισήμανε πως «οι προσωρινές γενικές συνελεύσεις των 17 νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα αναλάβουν τη σύνταξη των καινούριων προγραμμάτων σπουδών των νέων τμημάτων. Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά και δεν υπάρχει κανένα κενό. Οι φοιτητές συνεχίζουν να απευθύνονται στις υπηρεσίες και τα τμήματα λειτουργούν κανονικά, ενώ το εαρινό εξάμηνο θα ξεκινήσει, όπως προβλέπεται. Όλες τις μεταβατικές διαδικασίες των φοιτητών τις παρακολουθούν και τις ολοκληρώνουν τα γενικά τμήματα και το συμβούλιο ένταξης».
Αναφορικά με τις εξελίξεις στα κτιριακά ζητήματα ο πρύτανης είπε πως όλα προχωρούν κανονικά. Σύντομα ανακηρύσσεται ο ανάδοχος για το κτίριο των πολιτικών μηχανικών, τέλος Απριλίου θα προκηρυχθεί το νέο κτίριο των μηχανολόγων, έχει ήδη προκύψει ο ανάδοχος για την Κίτρινη Αποθήκη, ενώ γίνεται προσπάθεια να υλοποιηθεί το έργο της Βαμβακουργίας μέσω Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το