Τοπικά

Νέα παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια για την επίλυση των προβλημάτων στον περιφερειακό Τύπο

Αναφορά για τη στήριξη του Περιφερειακού Τύπου – τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες – κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Μετά από το υπόμνημα του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), ο κ. Μαραβέγιας προώθησε στους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τα αιτήματα της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησής τους.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών εφημερίδων ζητούν την παράταση της υποχρέωσης και μετά το 2021 των δημόσιων Φορέων να δημοσιεύουν στον περιφερειακό Τύπο ανακοινώσεις, προσκλήσεις και διακηρύξεις διαγωνισμών του ν. 4412/16, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης αναλυτικής πρόσκλησης και για τις απευθείας αναθέσεις. Σημειώνεται ότι η υποχρέωση αυτή τερματίζεται στις 31/12/20 και όπως επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες, σε περίπτωση κατάργησης της δημοσίευσης των Διακηρύξεων στον έντυπο Περιφερειακό Τύπο, θα οδηγηθεί σε λουκέτο η πλειοψηφία των 232 και πλέον εβδομαδιαίων και ημερήσιων εφημερίδων που σήμερα δικαιούνται αυτές τις δημοσιεύσεις.

Ένα άλλο θέμα που θέτει η Ένωση Ιδιοκτητών είναι η αναθεώρηση της μη ανταποδοτικής εισφοράς του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, επισημαίνοντας ότι ούτε οι εργαζόμενοι, που υποχρεωτικά πρέπει να ασφαλιστούν στον ΕΔΟΕΑΠ, ούτε οι επιχειρήσεις που πρέπει να καταβάλουν το 2% του τζίρου τους, δεν έχουν την παραμικρή απολαβή για όσα καλούνται να καταβάλουν.
Τέλος, οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων αξιώνουν την ένταξη των περιφερειακών ΜΜΕ σε προγράμματα ενίσχυσης τους μέσω του Αναπτυξιακού νόμου ή του ΕΣΠΑ.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους συναρμόδιους υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο του περιφερειακού Τύπου στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το