Τοπικά

Νέα Κανονιστική για τις παραλίες Σκιάθου

σκιάθος

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου η Κανονιστική απόφαση για τη λειτουργία των παραλιών τη φετινή τουριστική περίοδο, μετά την κοινή υπουργική απόφαση και τους περιορισμούς που προβλέπει ως προς την εκμίσθωσή τους. Το θέμα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. «Πρέπει να γίνουν νέες επιμετρήσεις και να συνταχθούν νέα τοπογραφικά ώστε να είμαστε έτοιμοι, τη στιγμή που στους εκμισθωτές επικρατεί αναστάτωση για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει» ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Θ. Τρακόσας.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η σύνταξη της Κανονιστικής απόφασης για τις παραλίες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου θα πρέπει να κάνει αποδεκτή την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εκμίσθωση των παραλιών και στη συνέχεια να προχωρήσει στην έγκριση της νέας Κανονιστικής του Δήμου.

Όπως εξηγεί ο κ. Τρακόσας «η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου έχει επιφορτιστεί τις τελευταίες ημέρες να προχωρήσει σε νέες επιμετρήσεις των παραλιών και τη σύνταξη τοπογραφικών. Είναι δεδομένο πλέον με τη νέα ΚΥΑ ότι μειώνονται κατά πολύ οι χώροι των παραλιών που θα εκμισθωθούν τη φετινή τουριστική περίοδο, όπως και τα έσοδα για το Δήμο και τους εκμισθωτές» προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου θα επιλέξει τις παραλίες που θα παραχωρηθούν για εκμίσθωση, θα συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά από τους όμορους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων και στη συνέχεια να ορίσει τα τμήματα των παραλιών για τη διενέργεια των αντίστοιχων δημοπρασιών τοποθέτησης ομπρελών, καντινών και θαλάσσιων σπορ.

Όπως τονίζει ο κ. Τρακόσας, «με τη νέα ΚΥΑ τα πράγματα γίνονται αρκετά δύσκολα και περίπλοκα, καθώς σε πολλές στενές παραλίες ενδεχομένως να μην υπάρξει η δυνατότητα εκμίσθωσης για την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Η ελεύθερη λωρίδα σε κάθε παραλία για τη διέλευση των λουομένων από τρία μέτρα πρέπει να αυξηθεί σε πέντε, οπότε σε αρκετές περιπτώσεις οι εκμισθωτές δεν θα έχουν τη δυνατότητα για ανάπτυξη περισσότερης από μιας σειράς ομπρελοκαθισμάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα τόσο για τους εκμισθωτές, όσο και για το Δήμο, με δεδομένο ότι αυξήθηκε από 20% σε 30% και το ποσοστό που θα λαμβάνει η Κτηματική Υπηρεσία από την εκμετάλλευση των παραλιών» συμπληρώνει ο ίδιος.

Επίσης, αναφερόμενος στους εκμισθωτές των παραλιών, επισημαίνει πως «από την ημέρα που υπογράφηκε η νέα ΚΥΑ, είναι ανάστατοι, καθώς θεωρούν ότι πλέον σε πολλές περιπτώσεις είναι ασύμφορη η εκμίσθωση προκειμένου να αναπτύξουν ομπρελοκαθίσματα ή να λειτουργήσουν καντίνες και επιχειρήσεις θαλάσσιων σπορ».

Τα άλλα θέματα

Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου την ερχόμενη Δευτέρα, είναι η δημιουργία οργανωμένων χώρων κατάδυσης – καταδυτικά πάρκα στο νησί, με τη Δημοτική Αρχή να προτείνει ως χώρο οργανωμένης κατάδυσης, τη θέση «Μαρίνος».

Ακόμη, θα συζητηθεί το θέμα της κάλυψης με ναυαγοσώστες των πολυσύχναστων παραλιών της Σκιάθου και συγκεκριμένα σε Μεγάλη Άμμο, Βρωμόλιμνο, Αγία Παρασκευή, Αχλαδιές, Τρούλο, Μπανάνα και Κουκουναριές.

Τέλος, θα τεθεί προς έγκριση η πρόσληψη εποχικού προσωπικού και συγκεκριμένα πέντε εργατών καθαριότητας και ενός οδηγού με δίμηνες συμβάσεις, για την κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το