Τοπικά

Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Θα πούμε και φέτος, στο Νότιο Πήλιο, το νερό νεράκι»

Με αφορμή την ανησυχία που τους εκφράζουν δημότες από όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αναφορικά με την επάρκεια, αλλά και την ποιότητα, του νερού για το επερχόμενο καλοκαίρι, ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης “Νέα Αρχή για τον Τόπο μας” επανέρχονται με νέα τους παρέμβαση μεταφέροντας τα ερωτήματα και την αγωνία των δημοτών, αλλά και τον επιχειρηματιών του Δήμου.
Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής: «Το περσινό καλοκαίρι αποτέλεσε, σε ότι αφορά την υδροδότηση των περιοχών τους, ένα πραγματικό μαρτύριο για πολλούς από τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Αυτό είναι κάτι ήδη γνωστό σε όλους μας, αν και απ’ ότι προέκυψε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιου είναι γνωστό και στην πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι οι αντιδήμαρχοί της, κρύβονται πίσω από τα συνήθη ψεύδη και τις αοριστολογίες που χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό.
Επιπρόσθετα, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες είναι αδιαμφισβήτητα τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο δίκτυο, επιτείνοντας το πρόβλημα, αλλά και τα ερωτηματικά αναφορικά με το αν η δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού έχει πράξει τα δέοντα προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη επάρκεια, αλλά και ποιότητα για τον νερό που καταναλώνουν οι δημότες και οι επισκέπτες της περιοχής μας.
Ήδη σε πάρα πολλές περιοχές έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα προβλήματα, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Χόρτο, ενώ και σε πολλές περιοχές, όπως στην Άφησσο, τη Λαμπινού και το Τρίκερι, οι πολίτες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με το τι θα συμβεί το καλοκαίρι που έρχεται και, δεδομένης της λειψυδρίας που χαρακτήρισε τον φετινό χειμώνα, την βεβαιότητα ότι τα προβλήματα θα είναι τα ίδια, αν όχι χειρότερα, με την κατάσταση που αντιμετώπισαν πέρσι το καλοκαίρι.
Επιπλέον, από όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου εισπράττουμε, το τελευταίο διάστημα, αντίστοιχη ανησυχία, καθώς επίσης και σημαντικές επιφυλάξεις αναφορικά με την επάρκεια για το σύνολο του Δήμου για το καλοκαίρι. Παράλληλα, μας μεταφέρεται και μία εικόνα που κάνει λόγο για ελλιπή αποθέματα στο φράγμα Παναγιώτικο, καθώς και τεχνικά προβλήματα σε αγωγούς, δεδομένα που καθιστούν ιδιαίτερα επίφοβη την κατάσταση, δεδομένου του γεγονότος ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη “δραστηριοποίηση” για την αντιμετώπιση του πολύ σημαντικού προβλήματος.
Κατόπιν αυτών προκύπτουν σημαντικότατα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή, αναφορικά με τις ενέργειες και τον προγραμματισμό στον οποίο έχουν προβεί για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Ποιος ο σχεδιασμός στον οποίο έχει προβεί ο Δήμος για το καλοκαίρι του 2024; Έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα που καταγράφτηκαν το περσινό καλοκαίρι ή αυτά που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο σύνολο του Δήμου;
Ποιες οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Δημοτική Αρχή για την επαρκή συντήρηση του δικτύου ύδρευσης του Δήμου;
Έχει εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια στο φράγμα Παναγιώτικο;
Μπορεί να μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή για την κατάσταση του αγωγού που υδροδοτεί το Τρίκερι και αν αυτή εγγυάται την απρόσκοπτη υδροδότηση της περιοχής;
Ποια η πρόβλεψη για αντιμετώπιση τυχόν ελλείψεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να μην βρεθούν οι πολίτες αντιμέτωποι με καταστάσεις αντίστοιχες του παρελθόντος;
Και, τέλος, έχει διασφαλίσει ο κ. Μιτζικός και η ομάδα του την ποιότητα του νερού που υδροδοτεί τον Δήμο μας και, αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα;».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Παρασκευής 6/4

Tο σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 2 21.45 Σαλερνιτάνα-Σασουόλο -Ζ-…

5 Απριλίου 2024

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων

Ακόμη ένα πιστοποιημένο σεμινάριο βασικής υποστήριξης ζωής ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτη της Λέσχης Ειδικών…

5 Απριλίου 2024

Πόλη: Ξύλο μέσα σε εκκλησία… Μητροπολίτης με αρχιμανδρίτη (vid.)

Το βίντεο στη εκκλησία του Μεγάλου Ρεύματος δυστυχώς σκανδαλίζει τους πιστούς και εγείρει ερωτηματικά σχετικά…

5 Απριλίου 2024

Στη φυλακή 74χρονοςπου είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα εγγόνια του

Σοκ προκαλεί η φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κρήτη. Αρνείται την κατηγορία Ειδικότερα, ηλικιωμένος, 74…

5 Απριλίου 2024

Facebook: Νέο σκάνδαλο; Καταγγελίες ότι πούλησε προσωπικά δεδομένα στο Netflix!

Στη δίνη ενός ίσως ακόμα σκανδάλου βρίσκεται το Facebook, το οποίο κατηγορείται από δημοσιεύσεις ότι…

5 Απριλίου 2024

Από τη Σκόπελο στο Νοσοκομείο Βόλου 83χρονος

Εσπευσμένα διεκομίσθη σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου από τη Σκόπελο, ένας 83χρονος. Ο…

5 Απριλίου 2024