Κόσμος

Πόλη: Ξύλο μέσα σε εκκλησία… Μητροπολίτης με αρχιμανδρίτη (vid.)

Το βίντεο στη εκκλησία του Μεγάλου Ρεύματος δυστυχώς σκανδαλίζει τους πιστούς και εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το ήθος των εκκλησιαστικών ανδρών, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο. Ο ίδιος ζητά συγγνώμη, διότι ένα ατυχές περιστατικό γίνεται αιτία να λοιδορείται η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και παραθέτει τα γεγονότα όπως έγιναν επισημαίνοντας ότι γράφτηκαν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται σε δύσκολο χαρακτήρα του έτερου κληρικού και αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή της τοποθετήσεώς του στην Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος επέδειξε απροθυμία συνεργασίας μαζί μας, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα αρμόδια πρόσωπα. Αντιμετωπίστηκε, βεβαίως από όλους μας με χριστιανική αγάπη, με μεγάλη υπομονή και με λεπτότητα, με την προσδοκία ότι θα εγκλιματιζόταν στη νέα του θέση», αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο.

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της 1ης Απριλίου, ο Κυδωνιών Αθηναγόρας υποστηρίζει στη δήλωσή του ότι ο Αρχιμανδρίτης «προκάλεσε έντονο φραστικό επεισόδιο στο γραφείο μας και προέβη σε απόπειρα χειροδικίας εναντίον μας, γεγονότα τα οποία καθιστούσαν αδύνατη την εν συνεχεία από κοινού τέλεση Ιεράς Ακολουθίας. Αυτός ήταν και ο λόγος της αποστροφής μας προς αυτόν, «πάτερ …, δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να πηγαίνεις», η οποία και καταγράφεται στο οπτικοακουστικό υλικό».

Αναφέρει περαιτέρω ότι ο Αρχιμανδρίτης του επιτέθηκε κατά τη στιγμή της προσκυνήσεως της εικόνας της Παναγίας Μαυρομολιωτίσσης και «βιαιοπράγησε εις βάρος μας», ο Νεωκόρος της Κοινότητος «τον απώθησε, αφού προηγουμένως βιαιοπράγησε και για δεύτερη φορά εις βάρος μας». Ο Μητροπολίτης κάνει, επίσης, λόγο για «ακατονόμαστες ύβρεις στα τουρκικά, οι οποίες καταγράφησαν, εξήλθαν από τα χείλη του Ιερέα, ενώ οι παρακλητικές εκφράσεις προσπαθείας προς συγκράτησή του ανήκουν στον Νεωκόρο». Αναφέρει, επίσης, ότι ο προαναφερθείς κληρικός του είπε «θα σε σκοτώσω…». ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πηγή: defence-point.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στη φυλακή 74χρονοςπου είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα εγγόνια του

Σοκ προκαλεί η φρικτή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κρήτη. Αρνείται την κατηγορία Ειδικότερα, ηλικιωμένος, 74…

5 Απριλίου 2024

Facebook: Νέο σκάνδαλο; Καταγγελίες ότι πούλησε προσωπικά δεδομένα στο Netflix!

Στη δίνη ενός ίσως ακόμα σκανδάλου βρίσκεται το Facebook, το οποίο κατηγορείται από δημοσιεύσεις ότι…

5 Απριλίου 2024

Από τη Σκόπελο στο Νοσοκομείο Βόλου 83χρονος

Εσπευσμένα διεκομίσθη σήμερα το μεσημέρι στο Νοσοκομείο του Βόλου από τη Σκόπελο, ένας 83χρονος. Ο…

5 Απριλίου 2024

Το ΕΕΚ καταδικάζει την επίθεση στον Κ. Γαργάλα

Σε ανακοίνωσή του το ΕΕΚ αναφέρει τα εξής: «Ο Κώστας Γαργάλας, μέλος του ΔΣ της…

5 Απριλίου 2024

«Την λέγαν Κυριακή, δεν έψαχνε ταξί»: Διαμαρτυρία μαθητών έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή…

5 Απριλίου 2024

Επίσκεψη του ΚΚΕ στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου πραγματοποίησε…

5 Απριλίου 2024