Ελλάδα

ΝΔ: Να δώσει στη δημοσιότητα ο Τσίπρας την επιστολή προς τους δανειστές

nd

Για ρεσιτάλ αναξιοπιστίας κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή του προς το ΔΝΤ.

«Η κυβέρνηση διαρκώς παλινωδεί και αντιφάσκει», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Κριστίν Λαγκάρντ, με την οποία την ενημέρωνε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της 12ης Μαΐου.

«Αρχικά δεν ήθελε τη δόση, γιατί δεν τη χρειαζόταν, όπως έλεγε. Στη συνέχεια ήθελε τη δόση χωρίς Μνημόνιο. Ακολούθως αποδέχθηκε το Μνημόνιο χωρίς λεφτά. Και, μάλιστα, την Πέμπτη 7 Μαΐου, όπως αναφέρεται σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης διαβεβαίωνε δημόσια ότι η Ελλάδα θα πληρώσει σίγουρα τη δόση του ΔΝΤ, την Τρίτη στις 12 του μήνα. Την επόμενη μέρα όμως, Παρασκευή 8 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με επιστολή του προειδοποιούσε τους επικεφαλής των δανειστών ότι η Ελλάδα δε θα πληρώσει τη δόση στο Ταμείο, εάν δεν βρεθεί τρόπος παροχής ρευστότητας άμεσα. Και, τελικά, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, η Ελλάδα πλήρωσε τη δόση της κανονικά, μια μέρα νωρίτερα από την ημερομηνία καταβολής», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή του.

«Το ρεσιτάλ αυτό της αναξιοπιστίας μέσα σε πέντε μέρες ”του πληρώνω”, ”δεν πληρώνω” και τελικά ”πληρώνω”, ακυρώνει τη διαπραγματευτική μας θέση, αποδεικνύει την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου με την οποία λειτουργεί ο κ. Τσίπρας», προσθέτει και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα αυτή η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους δανειστές, καθώς και τις απαντήσεις που πιθανώς να έλαβε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το