Ελλάδα

ΝΔ: Γιατί λέει όχι στις 10 κάλπες για την υπόθεση Novartis

Ναι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, αλλά όχι στην «κατάπτυστη», όπως τη χαρακτηρίζει, διαδικασία με τις δέκα κάλπες θα πει η Νέα Δημοκρατία στην ψηφοφορία της ερχόμενης Τετάρτης στη Βουλή για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.

Αυτό εξηγείται σε εκτενές ενημερωτικό σημείωμα (non paper) που εξέδωσε η Πειραιώς για να εξηγήσει τη θέση της υπέρ μιας κάλπης με την οποία οι βουλευτές θα αποφασίσουν να διερευνηθεί εις βάθος η όλη υπόθεση με κλήτευση από τη Προανακριτική Επιτροπή όλων των μαρτύρων ώστε «να καταθέσουν ενώπιον όσων κατηγορούν και να αποδείξουν -αν μπορούν- τις συκοφαντίες τους».
Η ΝΔ, τονίζεται στο ίδιο σημείωμα, «δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κλείσει άρον άρον την διαδικασία για να μείνει η λάσπη που ρίχνει στους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο,τι και να κάνει, η ΝΔ θα αναδείξει τη σκευωρία που στήθηκε με μοναδικό σκοπό την πολιτική διάσωση μίας κυβέρνησης που βουλιάζει κάτω από το βάρος των δικών τις καταστροφικών πολιτικών».

Αναλυτικά το γαλάζιο non paper έχει ως εξής:
«Στην προσπάθεια της να δημιουργήσει εντυπώσεις και να διαστρέψει τη συζήτηση από την ουσία της υπόθεσης Novartis, η Κυβέρνηση αποφάσισε να στήσει δέκα διαφορετικές κάλπες για την παραπομπή των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία που ήρθε στη Βουλή. Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι στα πρόσωπα που θέτει προς παραπομπή η πρόταση της Κυβέρνησης, δεν περιλαμβάνεται ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παρ’ ότι αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Ολοι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πια ότι ο μόνος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Θα εστιάσουμε, όμως, στους λόγους για τους οποίους η απόφαση αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της βουλής, είναι παράλογη και τελικά εξυπηρετεί μόνο την επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

■ Με βάση την πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεν απαγγέλλονται συγκεκριμένες κατηγορίες στα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στη δικογραφία. Η πρόταση είναι αόριστη και το μόνο ζητούμενο που θέτει είναι αν η βουλή -δια της προανακριτικής που θα συστήσει- είναι αρμόδια να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης ή αν θα πρέπει να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη
■ Ως εκ τούτου, και με βάση το άρθρο 154 του κανονισμού της βουλής, αλλά και την κοινή λογική, πρέπει να στηθεί μία μόνο κάλπη γιατί το ζήτημα που έχει θέσει η κυβερνητική πρόταση είναι μόνο ένα: αν έχει αρμοδιότητα η επιτροπή για να επιληφθεί αυτού του ζητήματος.
■ Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση επιλέγοντας να στήσει 10 κάλπες έχει στόχο με τη συγκεκριμένη μεθόδευση να συνεχίσει το show που έχει οργανώσει και να δημιουργήσει νέες εντυπώσεις με μια προσχηματική ψηφοφορία για δέκα πολιτικούς της αντιπάλους στους οποίους δεν έχει καν το θάρρος να απαγγείλει κατηγορίες, απλούστατα γιατί αυτές δεν στοιχειοθετούνται από τις ανώνυμες κατηγορίες.

Η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει, και στην ολομέλεια, στην αυτονόητη θέση της να υπάρξει μόνον μια κάλπη βάσει της κατάπτυστης πρότασης που κατέθεσε η κυβερνητική πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση θα πει ναι στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Και αυτό για να έρθουν όλα στο φως με διαφανείς διαδικασίες και με πιστή τήρηση του Συντάγματος και των νόμων. Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιον όσων κατηγορούν και να αποδείξουν -αν μπορούν- τις συκοφαντίες τους. Η ΝΔ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κλείσει άρον άρον την διαδικασία για να μείνει η λάσπη που ρίχνει στους πολιτικούς της αντιπάλους. Ο,τι και να κάνει, η ΝΔ θα αναδείξει τη σκευωρία που στήθηκε με μοναδικό σκοπό την πολιτική διάσωση μίας Κυβέρνησης που βουλιάζει κάτω από το βάρος των δικών τις καταστροφικών πολιτικών».

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το