Πολιτισμός

«Ναυς μαγική, η Ναυς των Ονείρων» στον Βόλο – Μουσική παράσταση του Γ. Ανδρέου με Γ. Κότσιρα-Κορίνα Λεγάκη

Μια μουσική παράσταση του Γιώργου Ανδρέου με τίτλο «Ναυς μαγική, η Ναυς των Ονείρων» παρουσιάζεται σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 21.30, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».
Ο Γιώργος Ανδρέου μελοποιεί Ευριπίδη, Αριστοφάνη, Μιχαήλ Άγγελο, Σαίξπηρ, Παπαδιαμάντη, Γιουρσενάρ, Σεφέρη, Ρίτσο, Εμπειρίκο, Καρέλη, Σαχτούρη, Καρούζο, Ελευθερίου, Δημουλά, Γκανά, Καρατζά. Έργο ζωής του συνθέτη, δρόμος και τρόπος προσωπικός του στην προσέγγιση ποίησης και μουσικής. Σπαράγματα τραγουδιών, ύμνων, χορικών, ψαλμών – ρετσιτατίβο όλα τους και παραλογές, λέξεις και ήχοι ενός πελάγους όπου πλέει, «Ναύς μαγική, η Ναύς των Ονείρων», το μεγάλο καράβι της δημιουργίας, της απόλαυσης, της κοινής μοίρας.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης θα ακουστούν και τα πολύ γνωστά κι αγαπημένα λυρικά του τραγούδια, σε στίχους όλα τους σημαντικών στιχουργών (Ελευθερίου, Γκόνης, Καρασούλος, Ιωάννου κ.ά.).

Τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας-Κορίνα Λεγάκη, μέλη της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Χορωδία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (μαέστρος Νίκος Χιώτογλου). Μουσικοί: Άντζελα Μπατίστα (βιολί I), Αποστόλης Μητράς (βιολί II), Γιώργος Σκίμπας (βιόλα), Θέμης Βαγιενάς (βιολοντσέλο), Φίλιππος Ρέτσιος (κοντραμπάσο), Πέτρος Παππάς (φλάουτο), Bαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα).
H συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, Διεύθυνση Πολιτισμού – Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Παραγωγή: Ρυθμός Πολιτιστικός Σύλλογος – Menta Art Events.


Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 13 ευρώ, ταμείο 15 ευρώ, φοιτητικό – ανέργων 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ζαχαροπλαστείο Πανελλήνιο, Δημητριάδος 122, Μουσικός Οίκος Κεχαΐδης, 28ης Οκτωβρίου 118, 4 Εποχές, Τάκη Οικονομάκη 48.

Χορωδία ΠΘ
Η Χορωδία του Π.Θ. ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την ανάδειξη και εξοικείωση με τη μουσική πολυφωνία μέσα σε διαφορετικά είδη μουσικής.
Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες της χορωδίας αναπτύσσονται τόσο εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, όσο και εκτός πανεπιστημίου, με συμμετοχές και συμπράξεις σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ, παραστάσεις και συναυλίες.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία έχει ο μουσικός Νικόλαος Χιώτογλου, διπλωματούχος μαέστρος της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 κορυφαίες εκδηλώσεις. Στις ήδη προγραμματισμένες εμφανίσεις και συμμετοχές της χορωδίας, περιλαμβάνονται οι παραστάσεις σε 13 αρχαία θέατρα της Ελλάδος μαζί με τον μουσικοσυνθέτη και δημιουργό Γιώργο Ανδρέου, στο έργο του «Ναυς των Ονείρων», η συμμετοχή σε αφιερωματική παράσταση για τον Μάνο Ελευθερίου στο Ηρώδειο (με τραγουδιστή τον Γιάννη Κότσιρα), η συμμετοχή της σε cd του συνθέτη δημιουργού Ανδρέα Κατσιγιάννη, με περιεχόμενο τραγούδια για τους Ίωνες και την Ιωνία, συναυλία με τον καλλιτέχνη Αλκίνοο Ιωαννίδη, συμμετοχή σε παραστάσεις με τη Λίνα Νικολακοπούλου και συμμετοχή σε θερινές συναυλίες ανά την Ελλάδα με την Ορχήστρα «Εστουδιαντίνα» και τον μαέστρο της Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το