Τοπικά

Ναυαγοσώστης στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης έσωσε 48χρονο και τον 13χρονο γιο του

Σωτήρια ήταν σήμερα η επέμβαση του ναυαγοσώστη της In Action Σταύρου Κόπανου όταν κινδύνευσε στην παραλία των Ποτιστικών ένας πατέρας με τον γιο του.  Ο ναυαγοσώστης έχει τοποθετήσει κόκκινη σημαία στον πύργο και ενημέρωνε τον κόσμο να μην μπαίνουν στην θάλασσα λόγω των ισχυρών ρευμάτων που υπήρχαν.  Ωστόσο σήμερα το μεσημέρι ένας 48χρονος πατέρας με τον 13χρονο γιο του αποφάσισαν να κολυμπήσουν. Σύντομα παρασύρθηκαν από τα ρεύματα και κινδύνευαν να χτυπήσουν στα βράχια. Άμεσα έγιναν αντιληπτοί από τον ναυαγοσώστη ο οποίος έτρεξε να τους βοηθήσει. Χρησιμοποιώντας δύο σωσίβια έφτασε κοντά στον 48χρονο και στον γιο του. Οι δυνάμεις τους είχαν αρχίσει να τους εγκαταλείπουν και ο ναυαγοσώστης, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, καθώς ήταν ισχυρά τα ρεύματα, κατάφερε να τους βγάλει στην ακτή με ασφάλεια.


Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η λιμενική αρχή.  Ο 48χρονος και ο γιος του δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον ναυαγοσώστη για την άμεση επέμβαση του.
Μετά την περιπέτεια του 48χρονου και του ανήλικου γιου του είναι σαφές ότι οι λουόμενοι πρέπει να πειθαρχούν στις υποδείξεις του ναυαγοσώστη και να σέβονται τη θάλασσα.
Σημειώνεται μάλιστα πως δεν πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που αντιμετωπίζουν οι ναυαγοσώστες της In Action.  Το φετινό καλοκαίρι έχουν αντιμετωπίσει 11 περιστατικά και έχουν βοηθήσει ισάριθμους λουόμενους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το