ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φυσικοθεραπεία στις δομές ΚΗΦΗ του Δήμου Βόλου

Τοπικά

Επεσε το πρώτο χιόνι στον Ολυμπο

Ελλάδα

Επιστροφές φόρων 1,8 δισεκ. οφείλει το Δημόσιο

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη στη Νέα Ιωνία 

Τοπικά

Ο καιρός

Τοπικά

Συνάντηση των «Ρομαλέων» στην Ανακασιά

Τοπικά

Πoινή φυλάκισης 3 έως 10 έτη για τον Μπιλ Κόσμπι

Κόσμος

Βόλος: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

Τοπικά

Μέγιστες ριπές ανέμου σε Σκιάθο και Πορταριά

Τοπικά

Τοπικά

Νατάσα Οικονόμου: Όσα λαμπιόνια και να ανάψουν δεν κρύβουν το μαύρο που έχει σκεπάσει την πόλη….

Με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου, Γ. Μουλά, και τη σύμπραξη των συμβούλων της δημοτικής πλειοψηφίας δυναμιτίστηκε χτες και διακόπηκε ακόμη μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με καταγγελία της Νατάσας Οικονόμου, επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης»
Ο λόγος σύμφωνα με την ίδια είναι η αλλεργία του προέδρου και της δημοτικής αρχής στις δημοκρατικές διαδικασίες, η απέχθεια για τον διάλογο, η ολοκληρωτική αντίληψη, ότι «εμείς αποφασίζουμε και γράφουμε όσους διαφωνείτε μαζί μας στα παλιά μας τα παπούτσια», και τελικά, ο φόβος να μη συζητηθεί το επίμαχο θέμα, της δημιουργίας από τον Δήμο μονάδας που θα παράγει SRF, και της καύσης στην ΑΓΕΤ.
«Δεν είναι δεδομένο ούτε προαπαιτούμενο ότι θα έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις, αλλά το δικαίωμα της έκφρασης είναι αναφαίρετο στις δημοκρατίες. Γι’ αυτό και στην προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν εμποδίστηκε ποτέ πολίτης ή συλλογικότητα που ήθελε να εκφραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από το αν διέκειτο φιλικά ή εχθρικά προς τη δημοτική αρχή, ακόμα και αν η παρουσία τους συνοδευόταν από πολύ μεγάλη ένταση και επιθετικότητα.
Οι συμπολίτες μας, χτες, ζήτησαν επανειλημμένως με ευγένεια, διαμέσου των δύο εκπροσώπων τους, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, τον λόγο για 2 – 3 λεπτά, προκειμένου να καταθέσουν το σχετικό αίτημά τους.
Και τότε ο πρόεδρος, που, στην προηγούμενη δημοτική θητεία, υπεραμύνονταν του δικαιώματος των πολιτών να παίρνουν τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος, που δίνει τον λόγο σε όποιον απίθανο εμφανίζεται, για να «λιβανίσει» τη δημοτική πλειοψηφία, «θυμήθηκε» τη νομοθεσία και την τήρηση των κανόνων (sic) και, προκειμένου να μην ακουστούν οι δημότες, μετά από 3 διακοπές της διαδικασίας, ανέβαλε τη συνεδρίαση για σήμερα το απόγευμα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού είχε αναβληθεί η συνεδρίαση, την ώρα που οι συμπολίτες μας ενημέρωναν την αντιπολίτευση για το αίτημα που ήθελαν να καταθέσουν, «έπεσε μαύρο», έσβησαν τα φώτα του δημαρχείου, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε, μέλη της αντιπολίτευσης και δημότες, προς την έξοδο υπό το φως των κινητών και με τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα.
Και σαν να μην έφτανε κι αυτό, σήμερα, μετά από μήνυση που δέχτηκαν, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια οι δύο εκπρόσωποι των συμπολιτών μας. Εμ, είχαν το θράσος να μην υπακούσουν στον πρόεδρο και να ζητούν το λόγο……
Αυτές είναι οι δημοκρατικές αντοχές του προέδρου και σύσσωμης της δημοτικής αρχής… Κι όσα λαμπιόνια και να ανάψουν, δεν θα μπορέσουν να κρύψουν το μαύρο με το οποίο έχουν σκεπάσει την πόλη….»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το