Τοπικά

Ν.Καπούλα: Ο απερχόμενος δήμαρχος υποθηκεύει και την επόμενη δημοτική αρχή Βόλου

«Ο απερχόμενος δήμαρχος υποθηκεύει και την επόμενη δημοτική αρχή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Βόλου κ.Νάνσυ Καπούλα για την προμήθεια απορριμματοφόρων με leasing και με χρόνο υποθήκης τα επόμενα 5 χρόνια από τον Δήμο Βόλου.
Η κ. Καπούλα επισημαίνει πως η διοίκηση του δήμου με υποθήκες και εκχωρήσεις στον ιδιώτη καταδεικνύει την παραδοχή της απερχόμενης δημοτικής αρχής ότι δεν γνωρίζει τους «δρόμους των Υπουργείων» και των διαδικασιών του σχεδιασμού αφού αρνείται να αξιοποιήσει το επιστημονικό προσωπικό που υπηρετεί στον δήμο αλλά και την αδυναμία να προγραμματίσει ακολουθώντας τους κανόνες της δημόσιας διοίκησης.
Η ανακοίνωση της κ.Καπούλα:

«Λίγο πριν την ολοκλήρωση αυτής της δημαρχιακής θητείας και ο απερχόμενος δήμαρχος υποθηκεύει και την επόμενη δημοτική αρχή και την τσέπη των δημοτών είτε με τις αποφάσεις να αναθέτει τον ηλεκτροφωτισμό (πάνω από 15εκ.€) σε ιδιώτη για τα επόμενα 12 χρόνια, είτε τώρα με την απαραίτητη ναι μεν ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας με απορριμματοφόρα, αλλά όχι με χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία και χρηματοδοτικά προγράμματα όπως γίνεται σε άλλους δήμους της χώρας, αλλά με leasing και με χρόνο υποθήκης τα επόμενα 5 χρόνια (χρονομίσθωση 60 μήνες μέχρι του ποσού των 7,2εκ.€).

Έχουμε υποχρέωση να μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και της διαφάνειας, τη γλώσσα της Αυτοδιοίκησης, την οποία οι δημότες μας έχουν ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, μια και ο απερχόμενος δήμαρχος και η ομάδα της πλειοψηφίας του φρόντισε να μετατρέπει τα δημοτικά συμβούλια, σε αρένα.
Η πολιτική της εκχώρησης εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, είναι μια πολιτική του χθες απολύτως χρεοκοπημένη και αναποτελεσματική. Οι έξυπνες και σύγχρονες πόλεις σχεδιάζουν και υλοποιούν με βάση την αρχή της βιωσιμότητας για την ανάπτυξη, για τον άνθρωπο, για την οικονομία, για την κοινωνία.

Η διοίκηση του δήμου με υποθήκες και εκχωρήσεις στον ιδιώτη καταδεικνύει:
– την παραδοχή της απερχόμενης δημοτικής αρχής ότι δεν γνωρίζει τους «δρόμους των Υπουργείων» και των διαδικασιών του σχεδιασμού αφού αρνείται να αξιοποιήσει το επιστημονικό προσωπικό που υπηρετεί στο δήμο Δήμου, απαξιώνοντάς το και λέγοντας λ.χ ότι η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού δεν μπορεί αν επιτελέσει την αυτονόητη υποχρέωση της παροχής υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού
– την αδυναμία να προγραμματίσει και να σχεδιάζει ακολουθώντας τους κανόνες της δημόσιας διοίκησης της χώρας μας
– την έλλειψη ειλικρίνειας απέναντι στους δημότες, οι οποίοι αγνοούν ότι οι υποθήκες και οι εκχωρήσεις, θα αυξήσουν το κόστος των ανταποδοτικών τελών, τα οποία θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι μέσω των λογαριασμών
Το γιατί ακολουθούν αυτή την τακτική του ξεπουλήματος την γνωρίζουμε και δεν περιμένουμε κατασκευασμένες απαντήσεις. Ευτυχώς υπάρχει πλέον και η «Διαύγεια» και οι αναρτημένοι προϋπολογισμοί που δείχνουν ότι τα ταμεία είναι στο ναδίρ και ότι όλοι εμείς, οι δημότες του Δήμου Βόλου, θα πρέπει να πληρώσουμε ακριβά το «μάρμαρο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το