Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα για τα πεθερικά και το Brexit

Τη διαφορά έκανε ο Μπόρις Τζόνσον με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που επέλεξε να στείλει ως πρωθυπουργός. Οχι μόνο γιατί ανέφερε το Brexit μόνο μία φορά αλλά και γιατί ζήτησε από τους Βρετανούς να αποφύγουν τους καυγάδες με τα πεθερικά τους.

Μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές που τον ανέδειξαν απόλυτο κυρίαρχο, ο Μπόρις Τζόνσον, στο πρώτο του μήνυμα ως πρωθυπουργός ζήτησε από τους Βρετανούς «να γιορτάσουν τα καλά που θα έρθουν». Φέτος, ο Μπόρις Τζόνσον θα περάσει τα Χριστούγεννα με τη σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς, και το σκυλάκι τους στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Στην αρχή του μηνύματός του προς τους Βρετανούς αναφέρεται «σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο του χρόνου, κατά την οποία ό,τι και να έχει συμβεί στο παρελθόν έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα τα καλά στον κόσμο και να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας». Μιλώντας μπροστά από ένα φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ο Τζόνσον προτρέπει τους συμπολίτες του να σκεφτούν τη χρονιά που πέρασε και να γιορτάσουν «τα καλά πράγματα που έρχονται», προτού προσθέσει: «Προσπαθήστε να μην τσακωθείτε πολύ με τα πεθερικά σας ή με οποιονδήποτε άλλο».

Ο Τζόνσον καλεί μάλιστα τους Βρετανούς να «σκεφτούν τους Χριστιανούς σε όλο τον κόσμο που υφίστανται διώξεις». Εκείνοι «θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα ιδιωτικά, μυστικά, ακόμη και σε ένα κελί». «Ως πρωθυπουργός είναι κάτι που θέλω να αλλάξω», υπογράμμισε. Επιπλέον, ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι θα εργάζονται την ημέρα των Χριστουγέννων, ανάμεσά τους το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τους αστυνομικούς και όσους υπηρετούν στις βρετανικές δυνάμεις στο εξωτερικό.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το