Τοπικά

Μπέος: Συμμορία υπαλλήλων κρύβεται πίσω από τα σκάνδαλα του δήμου Βόλου

IMG_20150205_114818
Συμμορία εργαζομένων στο Δήμο Βόλου, που ευθύνεται για σειρά οικονομικών σκανδάλων όπως οι υποθέσεις του Μουσείου Πόλης και της Attica Bank, στις εμπλέκεται ο ίδιος εργολάβος, κατήγγειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου.
“Η μάνα χάνει το παιδί και το παιδί τη μάνα σε αυτό το δήμο. Δεν ρίχνω μομφή σε κανένα αιρετό. Τρέμει και μένα η καρδιά μου κάθε μέρα για το τι υπογράφω. Τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω… Διαπίστωσα ότι υπάρχει μια συμμορία η οποία δεν αγγίζει το 15-20% του προσωπικού, που θεωρεί προνόμιό της να ελέγχει πράγματα και καταστάσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, δίνοντας στοιχεία για τις δυο υποθέσεις που συγκλονίζουν την τοπική κοινωνία.
Για το σκάνδαλο του Μουσείου της Πόλης, το πόρισμα του οποίου αποκάλυψε προχθές η “Θ”, ο κ. Μπέος έκανε λόγο για βιομηχανία πλαστών τιμολογίων και απέδωσε ευθύνες γνωστούς-άγνωστους υπαλλήλους που θεωρούσαν προνόμιο τη θέση που κατείχαν. Όπως είπε, το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών εστάλη στο δήμο Βόλου στις 14/8/2014 και καταχωρήθηκε επίσημα στις 19/9/2014. Ο ίδιος το παρέλαβε μόλις προχθές το απόγευμα, χωρίς να έχει διευκρινίσει ακόμη αν η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε υπηρεσιακές παραλείψεις ή σε οτιδήποτε άλλο.
“Μπορεί και να χάθηκε. Εγώ το ψάχνω σοβαρά, πάντως, γιατί καθυστέρησε τόσο”, σημείωσε και πρόσθεσε οτι έχει ζητήσει να του δοθούν εξηγήσεις γιατί καθυστέρε να το παραλάβει.
Για την υπόθεση της Attica Bank που αφορά πλαστογράφηση για την εκχώρηση τιμολογίων, ανέφερε οτι ο δήμος θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, καθώς δεν μπορεί να αποδώσει συγκεκριμένες ευθύνεςγια παραβάσεις ή παραλείψεις.
Η Attica Bank διεκδικεί από το δήμο Βόλου ποσό 350.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε εντάλματα για τα έργα της παραλίας, το οποίο δεν πληρώθηκε στην τράπεζα, αλλά φέρεται να έχει καταλήξει στα χέρια εργολάβων.
“Υπάρχουν υπογραφές από πολλά πολιτικά πρόσωπα. Δεν θα πως ποιος καλύπτει και ποιός τα πήρε. Αυτό θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας και ο δικαστής”, επισήμανε και πρόσθεσε:
“Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει σ’ αυτή την πόλη. Κανένας μα κανένας δεν καταλάβαινε, δεν αναρωτιόταν ή αλληλοεπικαλύπτονταν. Δεν ρίχνω μομφή σε κανένα αιρετό και εννοώ δημάρχους, σε εισαγωγικά πάντα. Τρέμει και μένα η καρδιά μου τι υπογράφω. Τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω. Διαπίστωσα ότι υπήρχε μια ομάδα ανθρώπων που λειτουργούσαν κάτω από αυτές συνθήκες”.
Στο σημείο αυτό ο κ. Μπέος ανέφερε οτι πριν από δέκα μέρες, στις 7 το πρωί, πήγε στο δημαρχείο προστατευόμενη υπηρεσίας και έκανε κλήρωση για Επιτροπή διενέργειας προμηθειών. “Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή οι υπηρεσίες, κάποιοι ευσυνείδητοι θα βοηθήσουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση”, είπε και πρόσθεσε οτι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα τα βγάλει όλα στη φόρα. “Ζητάω τη συνδρομή των καλών υπαλλήλων”, τόνισε.
Μαλιστα ανακοίνωσε οτι την ερχόμενη Τετάρτη συγκαλεί γενική συνέλευση υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ το ίδιο θα γίνει το επόμενο διάστημα και με άλλες υπηρεσίες δήμου. “Οφείλουν να σεβαστούν την εργασία τους και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του δήμου και της πόλης και να σταματήσουν να καλύπτουν συναδέλφους τους. Να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από συνδικαλιστικά τερτίπια. Δεν είναι κάποιος ρουφιάνος ή αντίθετος με εργατικό κίνημα, αν κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν επιτρέπει σε συνάδελφό του να παρανομεί” τόνισε χαρακτηριστικά.

Έχει ευθύνη ο Βούλγαρης
Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την αντίδραση του πρώην δημάρχου Αλ. Βούλγαρη στη δημοσιοποίηση του πορίασματος για το Μουσείο της Πόλης, ο κ. Μπέος τόνισε οτι “δεν μπορεί να λέει ο Βούλγαρης πως έχει άγνοια. Άγνοια μπορεί να έχει, αλλα έχει και ευθύνη”.
Το πόρισμα, όπως είπε, έχει σταλεί στον Εισαγγελέα, αλλά ο ίδιος με εισηγητικό υπόμνημα θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την απόδοση ευθυνών.
“Εμείς δεν πρόκειται να καλύψουμε κανένα. Και η δικαιοσύνη έχει ευθύνες. Για μείζονα ζητήματα, κάποιοι έχουν απαλλαχθεί με βουλεύματα. Ας κριθούν από τον κόσμο και αυτοί”, τόνισε.
Ο κ. Μπέος ρωτήθηκε επίσης αν, μέσα από τη συνεργασία με συγκεκριμένο εργολάβο, η δημοτική αρχή του Αλ. Βούλγαρη επιχείρησε να βοηθήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο δήμαρχος απάντησε οτι όταν το 2008 ανέλαβε ο ίδιος τη διοίκηση του Ολιμπιακού, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν τσαντίρ μαχαλά. “Κάνεις ανάθεση έργου και εξυπηρετείς ένα άνθρωπο, όταν σου εξασφαλίζει κάτι καλό. Είναι δυνατόν να το έκαναν αυτό ο Βούγλαρης και ο Μήτρου για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό; Όταν τον παρέλαβα εγώ ήταν καταχρεωμένος και στην τελευταία θέση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το