Κατηγορίες: Τοπικά

Μπέος: “Υπάρχει στη ΔΕΥΑΜΒ συμμορία που ελέγχει πράγματα και καταστάσεις”


Την εικόνα μιας δημόσιας επιχείρησης, που τελεί υπό διάλυση, έδωσε για τη ΔΕΥΑΜΒ, ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος. Έδωσε την εικόνα μιας επιχείρησης που εύκολα τη λυμαίνονται διάφορα συμφέροντα, καθώς εκμεταλλεύονται ένα υπαλληλικό σύστημα που λειτουργεί ως “συμμορία” στο εσωτερικό της. Ο δήμαρχος θα αλλάξει τον κανονισμό εσωτερικής υπηρεσίας για να μην μετέχουν στις επιτροπές διαγωνισμών δύο υπάλληλοι και ένας διοικητικός παράγοντας, αλλά το αντίστροφο, εφόσον το επιτρέπει ο Νόμος. Κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν υπάλληλοι που τροποποιούν τις βαθμολογίες στους διαγωνισμούς έργων…
Ο δήμαρχος θα στείλει στο πειθαρχικό υπαλλήλους που μετείχαν σε επιτροπή για την ανάδειξη μειοδότριας εταιρείας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έχει στήσει “μηχανή” με μια ακόμη εταιρεία, για να κερδίζουν από κοινού διαγωνισμούς. Εναντίον υπαλλήλων θα καταθέσει μήνυση την Τρίτη και για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ο κ. Μπέος, ο οποίος συνέδεσε εκείνους που κατά τη γνώμη του ευθύνονται για το “φιάσκο” της ΕΡΓΗΛ, με τις επιτροπές που τροποποιούν βαθμολογίες…
Δεν απέκλεισε, εξάλλου, το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά για την ΕΡΓΗΛ και εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής, για την οποία δήλωσε ότι ήταν απόλυτα ανίκανη.
“Ζουν και βασιλεύουν αυτές οι επιτροπές στη ΔΕΥΑΜΒ εις βάρος των κορόϊδων. Αν όλα αυτά δεν γίνονται από ιδιοτέλεια, τότε πρόκειται για διανοητικά καθυστερημένους και δεν τους θέλουμε . Πρέπει να αναδειχθούν στελέχη με ικανότητες και να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Υπάρχουν υπηρεσιακοί που κάνουν σκοπίμως εγκλήματα. Το ψάρι δεν βρωμάει από το κεφάλι, αλλά βρωμάει όλο. Υπάρχει συμμορία που ελέγχει πράγματα και καταστάσεις”.
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι εάν ο δήμος λειτουργούσε με αυτόματο πιλότο, η ΔΕΥΑΜΒ ούτε καν υπολειτουργεί. Μάλιστα τόνισε πως δεν παρέχει τίποτα, παρότι εισπράττει.
“Δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ και εισπράττει 15 εκατομμύρια” είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει πως δεν γνωρίζει η Επιχείρηση ποιοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές της.
Ο δήμαρχος έκανε τη συγκεκριμένη επισήμανση επειδή οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος δηλώνουν οικιακοί καταναλωτές, εξαπατώντας τη ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να μην πληρώνουν εγγύηση.
Ο δήμαρχος δικαιολόγησε όσους εξαπατούν τη ΔΕΥΑΜΒ και επέρριψε τις ευθύνες στις δημοτικές υπηρεσίες . Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία διασύνδεση και συνεργασία μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, δήμος και ΔΕΥΑΜΒ θα έπρεπε να συνεργάζονται για να ελέγχουν τα στοιχεία καταθέτει ο κάθε καταναλωτής για σύνδεση, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν πρόκειται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
“Οι πολίτες δεν φταίνε. Και εγώ αν έχω τη δυνατότητα να κοροϊδέψω μια δημόσια υπηρεσία, θα το κάνω, δήλωσε και είπε πως μια σοβαρή εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργεί όπως η ΔΕΥΑΜΒ.
Δήλωσε επίσης ότι δεν έχει εμπιστοσύνη ακόμα και στις εκτιμήσεις της υπηρεσίας, για το ποσό που τελικά θα κυμανθεί η έκπτωση που αποφασίστηκε στα τιμολόγια…
Ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων
Ο δήμαρχος τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην ενιαία λεκάνη απορροής του δήμου Βόλου και είπε πως δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τις τοπικές συντεχνίες και συμφέροντα που δεν επιτρέπουν στο Βόλο να εκμεταλλευτεί τους υδάτινους πόρους.
Σημείωσε ότι το σχέδιο για το νερό θα κατατεθεί και θα δρομολογηθεί πριν τη λήξη της θητείας του και είπε πως δεν πρόκειται να ξαναπεράσει ο Βόλος άλλο καλοκαίρι λειψυδρίας. Ο δήμος σε συνεργασία με εργοστάσια, τα οποία ψύχουν τα μηχανήματά τους με πηγαίο νερό, θα εξασφαλίσει περίπου 200.000 κυβικά. Τα εργοστάσια θα χρησιμοποιούν νερό γεωτρήσεων και το πηγαίο νερό θα διοχετεύεται στο δίκτυο.
Δήλωσε επίσης ότι θα σταματήσει η αναρχία στην άρδευση, με εφαρμογή σχεδίου που ωστόσο δεν θα κατατεθεί άμεσα, ενώ επίσης μέτρα θα ληφθούν και για την αναρχία με την κατασπατάληση νερού που επικρατεί στους οικισμούς των ΡΟΜΑ.
“Εγγυώμαι ότι ο Βόλος δεν θα περάσει άλλο καλοκαίρι λειψυδρίας, χωρίς να κάνουμε το παραμικρό έργο” δήλωσε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρίκη δίχως τέλος στα Καλύβια – Έσπασε το μαχαίρι από το μένος των χτυπημάτων του 16χρονου στον πατέρα του

Ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από την άγρια δολοφονία του 71χρονου άνδρα από τον…

23 Δεκεμβρίου 2023

Επισκέπτες

Από επισκέπτες έχει γεμίσει ο Βόλος ενόψει εορτών. Από κάθε γωνιά της Ελλάδος, τουρίστες απολαμβάνουν…

23 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών – Κατέθεσαν μήνυση

Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έντιμα

Συναισθηματικά φορτισμένη εμφανίστηκε χθες στην τελευταία της συνέντευξή Τύπου στην Περιφερειακή ενότητα με την ιδιότητα…

23 Δεκεμβρίου 2023

Πράγα: Ημέρα εθνικού πένθους το Σάββατο στην Τσεχία – Ενός λεπτού σιγή το μεσημέρι για τα θύματα στο πανεπιστήμιο

Η Τσεχία έχει κηρύξει την σημερινή ημέρα, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, σε ημέρα εθνικού πένθους για…

23 Δεκεμβρίου 2023

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις δύο συλλήψεις και το ένα κιλό κοκαΐνης στον Βόλο

Συνελήφθησαν, χθες (22-12-2023) το βράδυ σε περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…

23 Δεκεμβρίου 2023