Τοπικά

Μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις των ξενοδοχείων για τα Θεοφάνια

Μπαράζ ακυρώσεων παρατηρείται στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Μαγνησίας για τα Θεοφάνια, με τις πληρότητες να κυμαίνονται στο 60% περίπου, και τους επιχειρηματίες του κλάδου να ευελπιστούν στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής. Τα νέα μέτρα που ισχύουν από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και ο φόβος από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι τα αίτια των ακυρώσεων, σε μια δύσκολη για τους ξενοδόχους χρονική συγκυρία.

Για πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό στις πληρότητες, το οποίο κυμαίνεται περίπου στο 60%, για τα Θεοφάνια, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης.
«Ζούμε ένα μπαράζ ακυρώσεων τις τελευταίες μέρες στις κρατήσεις για τα Θεοφάνια στη Μαγνησία» τόνισε ο κ. Γ. Ζαφείρης, προσθέτοντας πως «οι πληρότητες κυμαίνονται περίπου στο 60% και δεν διαφαίνεται κάτι καλύτερο να συμβαίνει».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας επισήμανε πως ο κλάδος ευελπιστεί στις κρατήσεις και τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολλές ακυρώσεις οφείλονται στα νέα μέτρα που ισχύουν πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και ο φόβος που έχει κυριεύσει τον κόσμο από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σημειώνοντας: «Αυτά τα δύο αίτια είναι που έχουν κλείσει τον κόσμο στο σπίτι του».
Ο ίδιος ανέφερε πως η πλειονότητα των κρατήσεων αφορά σε τριήμερη διαμονή.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τόνισε πως «την Πρωτοχρονιά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ήταν στο 75%, με την ψυχή στο στόμα και με μεγάλη δυσκολία…».

Παραμένουν τα προβλήματα
Ο Γ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στα προβλήματα του κλάδου, για τα οποία δεν έχουν δοθεί λύσεις: «Οι ξενοδόχοι παραμένουν απλήρωτοι από τον κοινωνικό τουρισμό και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία συζητάμε να μεταφερθούν όλες οι υποχρεώσεις, διότι, ειδικά τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, τα οποία δούλεψαν συνολικά 100 μέρες, αποκλείεται να ανταπεξέλθουν μέχρι να έρθει η ανάκαμψη, την οποία ελπίζουμε να τη δούμε το β’ εξάμηνο του 2022».
Όσον αφορά για το 2022 και το μέλλον του κλάδου στη Μαγνησία, ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει μια γενικότερη «παγωμάρα» στα ξενοδοχεία. «Οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να σχεδιάσουν. Πολλοί σκέφτονται να κλείσουν τα ξενοδοχεία τους για αυτή την περίοδο, διότι δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους, στις οποίες ήρθε να προστεθεί και το μεγάλο ενεργειακό κόστος, το οποίο έχει εκτοξευτεί στο 150%-200%» κατέληξε.

Share
Ετικέτες: ξενοδοχεία

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023