Τοπικά

Μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις των ξενοδοχείων για τα Θεοφάνια

Μπαράζ ακυρώσεων παρατηρείται στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Μαγνησίας για τα Θεοφάνια, με τις πληρότητες να κυμαίνονται στο 60% περίπου, και τους επιχειρηματίες του κλάδου να ευελπιστούν στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής. Τα νέα μέτρα που ισχύουν από την περασμένη εβδομάδα, αλλά και ο φόβος από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού είναι τα αίτια των ακυρώσεων, σε μια δύσκολη για τους ξενοδόχους χρονική συγκυρία.

Για πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό στις πληρότητες, το οποίο κυμαίνεται περίπου στο 60%, για τα Θεοφάνια, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης.
«Ζούμε ένα μπαράζ ακυρώσεων τις τελευταίες μέρες στις κρατήσεις για τα Θεοφάνια στη Μαγνησία» τόνισε ο κ. Γ. Ζαφείρης, προσθέτοντας πως «οι πληρότητες κυμαίνονται περίπου στο 60% και δεν διαφαίνεται κάτι καλύτερο να συμβαίνει».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας επισήμανε πως ο κλάδος ευελπιστεί στις κρατήσεις και τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολλές ακυρώσεις οφείλονται στα νέα μέτρα που ισχύουν πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και ο φόβος που έχει κυριεύσει τον κόσμο από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, σημειώνοντας: «Αυτά τα δύο αίτια είναι που έχουν κλείσει τον κόσμο στο σπίτι του».
Ο ίδιος ανέφερε πως η πλειονότητα των κρατήσεων αφορά σε τριήμερη διαμονή.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τόνισε πως «την Πρωτοχρονιά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία ήταν στο 75%, με την ψυχή στο στόμα και με μεγάλη δυσκολία…».

Παραμένουν τα προβλήματα
Ο Γ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στα προβλήματα του κλάδου, για τα οποία δεν έχουν δοθεί λύσεις: «Οι ξενοδόχοι παραμένουν απλήρωτοι από τον κοινωνικό τουρισμό και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», που αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία συζητάμε να μεταφερθούν όλες οι υποχρεώσεις, διότι, ειδικά τα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, τα οποία δούλεψαν συνολικά 100 μέρες, αποκλείεται να ανταπεξέλθουν μέχρι να έρθει η ανάκαμψη, την οποία ελπίζουμε να τη δούμε το β’ εξάμηνο του 2022».
Όσον αφορά για το 2022 και το μέλλον του κλάδου στη Μαγνησία, ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει μια γενικότερη «παγωμάρα» στα ξενοδοχεία. «Οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να σχεδιάσουν. Πολλοί σκέφτονται να κλείσουν τα ξενοδοχεία τους για αυτή την περίοδο, διότι δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους, στις οποίες ήρθε να προστεθεί και το μεγάλο ενεργειακό κόστος, το οποίο έχει εκτοξευτεί στο 150%-200%» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το