Τοπικά

Μπακογιάννη από Λάρισα: «Οι Έλληνες θα απαντήσουν στις ψεύτικες ελπίδες του Τσίπρα μέσω της κάλπης»

Την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας αποτελεί το χθες της Ελλάδας και η ΝΔ το μέλλον εξέφρασε η υποψήφια βουλευτής ν. Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Ο Ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα μέσα από τις κάλπες, απαντώντας στα ψέματα και τις ψεύτικες ελπίδες του Τσίπρα», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη ξεδιπλώνοντας την κριτική της έναντι της τωρινής κυβέρνησης της χώρας.

Αναφερόμενη στον αγροτικό τομέα, ένα ζήτημα το οποίο όπως τόνισε είναι πολύ σημαντικό για τη Λάρισα, τη Θεσσαλία, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, δήλωσε πως τα πέντε τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία έχει δυσχεράνει τις προσπάθειες των αγροτών και τόνισε εκ νέου πως η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ακόμη πως η Νέα Δημοκρατία δεν «πατά» στα λάθη της τωρινής κυβέρνησης αλλά έχει αναπτύξει δικά της προγράμματα. Η ίδια θα παρευρεθεί σήμερα στα εγκαίνια της κλινικής Animus, ενώ αύριο θα είναι ομιλήτρια στην ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ και θα παρουσιάσει ο πρόγραμμα της ΝΔ για την οικονομία, κατά τη διάρκεια της διαμονής της στη Λάρισα.

Μιλώντας για αυτό ανέφερε επιγραμματικά πως η βάση του θα είναι η μείωση της φορολογίας, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της οικονομίας μέσω επενδύσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας. Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος και ανέφερε πως υπάρχει η ανάγκη για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

«Οι προτάσεις που έχουμε είναι πλήρως ελεγμένες, ότι λέμε είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε», τόνισε εμφατικά η κ. Μπακογιάννη κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για ολιγωρία και απώλεια σημαντικών κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία δεσμεύτηκε πως η ΝΔ θα φέρει στη χώρα.

Χαρακτήρισε «δειλή και κουτσουρεμένη προσπάθεια» το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, αναφέροντας πως αφορά ένα ποσοστό του ύψους του 10% των συνολικών δανείων. «Παρά τα προβλήματα που παρουσιάζει η ΝΔ το ψήφισε θεωρώντας πως αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή της για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θεωρεί πως το κέρδος είναι ο ”αντίπαλος’΄και πως στο νέο φορολογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί όλοι θα πληρώνουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποπληρωμή των δανείων της ΝΔ εξήγησε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω των λανθασμένων πρακτικών που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με τα δάνεια που έπαιρναν κόμματα κάτι το οποίο όμως όπως ανέφερε αποτελεί δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως θα τερματιστεί.

«Η Νέα Δημοκρατία ξοδεύει το 10% από αυτά που ξόδευε παλιότερα και χρηματοδοτείται από ιδιώτες και φίλους, αποπληρώνοντας τα δάνεια που πήρε με τα χρήματα που λαμβάνει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού», κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Αλέξη Τσίπρα, πως ακολούθησε παρόμοιες πρακτικές φέροντας το παράδειγμα επιστολής του ως προέδρου του Συνασπισμού για δανειοδότηση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κ. Μπακογιάννη πλαισιώθηκε από τους βουλευτές ν. Λάρισας κκ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Χρήστο Κέλλα και Γιώργο Κατσαντώνη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστο Καπετάνο, καθώς και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Δέρβο.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το