Πολιτισμός

Μουσικοποιητική παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο σήμερα στο «La Veranda»

Μια μουσικοποιητική παράσταση αφιερωμένη στον Νίκο Γκάτσο παρουσιάζεται την Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στον χώρο του «La Veranda» στο Ξενία Πορταριάς.
Ο Νίκος Γκάτσος παραμένει για τα ελληνικά γράμματα μια ξεχωριστή περίπτωση. Με μια μόνο ποιητική σύνθεση την περίφημη και αξεπέραστη «Αμοργό» θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποιητές μας. Τη λυρική του φλέβα ο Γκάτσος τη διοχέτευσε στους στίχους των τραγουδιών καταργώντας συχνά τα όρια ποίησης και στιχουργίας.
Συνεργασίες με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Δήμο Μούτση, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και άλλους συνθέτες, μας χάρισαν αγαπημένα τραγούδια που τραγουδήθηκαν από δημοφιλείς ερμηνευτές και έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχει ο πιανίστας Δημήτρης Καρακώστας ενώ την επιμέλεια των κειμένων η Ελισάβετ Φανιά.
Ο Δημήτρης Καρακώστας είναι ένας μουσικός με κλασικές σπουδές στο πιάνο και είναι ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική καθ’ ότι στα 6 του χρόνια ξεκίνησε να παίζει πλήκτρα αυτοδίδακτος ενώ σε ηλικία 9 ετών τον άκουσε ο Γιώργος Χατζηνάσιος ο οποίος διέκρινε το ταλέντο του και συνέστησε στους γονείς του να στηρίξουν τον μικρό Δημήτρη στον δρόμο της μουσικής αγοράζοντάς του πιάνο. Ο Δημήτρης Καρακώστας έχει βρεθεί σε όλες τις μουσικές σκηνές της πόλης μας εδώ και 25 χρόνια και έχει συνεργαστεί με εξίσου σημαντικούς μουσικούς της περιοχής. Μαζί του το βράδυ της Πέμπτης θα είναι οι μουσικοί Γιάννης Καταής (ηλεκτρικό μπάσο), Άκης Παπαθανασίου (μπουζούκι, τζουράς, τουμπελέκι) και ο Δημήτρης Νάσιος (ακουστική κιθάρα). Συμμετέχουν επίσης φιλικά στο τραγούδι ο Στέφανος Κάκκος και ο Χρήστος Πουρσανίδης.
Διαβάζει και τραγουδάει η Ελισάβετ Φανιά.
Τιμή Εισόδου με ποτό 7€. Τηλ. Κρατήσεων 2428099110.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το