Τοπικά

Μόνο μερικής απασχόλησης οι νέες συμβάσεις εργασίας στη Μαγνησία

Τα αρνητικά στοιχεία για τις προσλήψεις στη Μαγνησία τον μήνα Αύγουστο από το σύστημα «Εργάνη», ήταν αναμενόμενα. Ο Αύγουστος «μετρά» απολύσεις, ενώ όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από την αρχή του έτους αφορούν μερική απασχόληση. Οι εργαζόμενοι που βλέπουν τον δρόμο της απόλυσης προέρχονται από το εμπόριο και τη μεταποίηση, είναι γραμματείς, βοηθοί λογιστών και απασχολούνται και στην εστίαση.

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο καταγράφηκαν 2.748 προσλήψεις στην ηπειρωτική Μαγνησία και 426 στις Σποράδες, αλλά τον δρόμο της ανεργίας πήραν 2.902 άτομα στην ηπειρωτική Μαγνησία και 713 στις Σποράδες.
Στο συνολικό «ταμείο» η εικόνα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο δείχνει θετική σε επίπεδο προσλήψεων, αλλά όλες οι θέσεις εργασίας αφορούν μειωμένο ωράριο.
Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2016 έχουν καταχωρηθεί συνολικά 18.751 προσλήψεις στη Μαγνησία και 6.379 στις Σποράδες. Επίσης καταγράφηκαν 8.869 οικειοθελείς αποχωρήσεις στη Μαγνησία και 1.184 στα νησιά, 3.654 συμβάσεις αορίστου χρόνου στη Μαγνησία και 392 στις Σποράδες. Καταγγέλθηκαν επίσης 5.939 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ηπειρωτική Μαγνησία και 1818 στις Σποράδες δεν ανανεώθηκαν ποτέ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το