Τοπικά

Μόνο φρεσκοσφαγμένα αμνοερίφια από Θεσσαλία στα κρεοπωλεία του Βόλου

Με φρεσκοσφαγμένα αμνοερίφια μόνο από την περιοχή της Θεσσαλίας έχουν προμηθευτεί τα κρεοπωλεία του Βόλου για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών ενόψει του Πάσχα. Οι τιμές κυμαίνονται από 8,60 έως 8,80 ευρώ το κιλό με μικρή απόκλιση, φθηνότερα κατά 1 περίπου ευρώ συγκριτικά με πέρυσι. Οι παραγγελίες από χθες έχουν αυξηθεί, ωστόσο κατά μέσο όρο δεν ξεπερνούν τα τρία κιλά, αφού φέτος, λόγω του κορωνοϊού, δεν θα τηρηθεί το έθιμο ψησίματος του οβελία και αναγκαστικά το κρέας θα μπει στον φούρνο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνης Κανελλόπουλος, «οι κρεοπώλες του Βόλου επέλεξαν, λόγω της κατάστασης, να μη ρισκάρουν να κάνουν ταξίδια εκτός Θεσσαλίας για την προμήθεια αμνοεριφίων για το Πάσχα. Ο μέσος όρος παραγγελιών είναι κομμάτια αρνιού ή κατσικιού μέχρι τρία κιλά, ενώ πολλοί καταναλωτές προτιμούν τα παϊδάκια, ώστε να ανάψουν φωτιά και να ψήσουν στα κάρβουνα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «διαθέτουμε μόνο φρεσκοσφαγμένα αμνοερίφια και οι τιμές έχουν διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 8,60 έως 8,80 ευρώ το κιλό».

«Άλλες πολύ μικρότερες τιμές που ακούμε και βλέπουμε αφορούν βαριά αρνιά ή σφαγμένα πριν από 15 ημέρες και διατηρημένα σε σωστή θερμοκρασία» συμπλήρωσε ο κ. Αντ. Κανελλόπουλος, απευθύνοντας κάλεσμα στους καταναλωτές να προτιμήσουν το κρεοπωλείο της γειτονιάς.
Να αναφερθεί ότι στην τιμή των 8,60 έως 8,80 ευρώ το κιλό πωλούνται οι συκωταριές, ενώ στα 6,5 ευρώ το κιλό τα έντερα, για όσους θέλουν να ψήσουν κοκορέτσι.
Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές να προτιμήσουν ελληνικό αρνί ή κατσίκι. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας όπως κάθε Πάσχα έτσι και φέτος προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να ψάξει και να προτιμήσει τα ελληνικά αμνοερίφια.
Δεν είναι μόνο η ανώτερη ποιότητα που προσφέρει το κρέας των ελληνικών αμνοεριφίων, αλλά είναι και η εν γένει στήριξη στα ελληνικά προϊόντα.
Μια στήριξη που ειδικά φέτος που υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού, έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και πλήττεται και το δικό μας επάγγελμα.
Πρωτόγνωρη κατάσταση το φετινό Πάσχα και για τους κτηνοτρόφους.
Γνωρίζουμε πως φέτος βάσει των οδηγιών των ειδικών, ο εορτασμός του Πάσχα δεν θα είναι ο ίδιος, με μεγάλες παρέες, συγγενείς και φίλους, όλοι μαζί να ψήνουν.
Ο Έλληνας όμως το Πάσχα είναι συνηθισμένος να ψήνει αρνί ή κατσίκι, έστω και στον φούρνο, όπως θα υποχρεωθούν πολλοί φέτος να το κάνουν.
Έστω και για τον φούρνο λοιπόν προτιμήστε ελληνικό αρνί ή κατσίκι, η νοστιμιά και η ποιότητα δεν χάνεται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το