Τοπικά

Μοναδική λύση το καταφύγιο για τα αδέσποτα στον Αλμυρό 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ζήτημα της κατασκευής καταφυγίου και προμήθειας εξοπλισμού για αδέσποτα ζώα συντροφιάς στον Δήμο Αλμυρού, καθώς η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ.

Να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση περιλαμβάνει δυο υποέργα και συγκεκριμένα τη δημιουργία εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, προϋπολογισμού 334.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και την προμήθεια εξοπλισμού προϋπολογισμού 37.200 ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ), με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αλμυρού.
Ως γνωστόν, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι μεγάλο, μετά μάλιστα και τον θάνατο πέρσι της υπεύθυνης καταφυγίου, που είχε υπό την επίβλεψή της τουλάχιστον 350 σκυλιά.

Κατά καιρούς φιλόζωοι της περιοχής, αλλά και πολίτες έχουν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση τροφών, ώστε να ταιστούν τα ζώα. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί περιστατικά αγελοποίησης, επίθεσης σε ανθρώπους και άλλα ζώα, αφού η εθελοντική τροφοδοσία από κατοίκους δεν μπορεί να είναι ούτε συστηματική ούτε για το σύνολο των ζώων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκτός των 350 περίπου ζώων που βρίσκονται στο ιδιωτικό καταφύγιο, στην πόλη του Αλμυρού εκτιμάται ότι υπάρχουν δεκάδες αδέσποτα, ενώ περίπου 100 κυκλοφορούν σε Σούρπη και Πτελεό.

Ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκος ανέφερε πως «η κατασκευή του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και παράλληλα θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς μας, που αποτελεί βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής. Από την πλευρά του ο Δήμος Αλμυρού θα κάνει ό,τι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει. Ζητούμε την κατανόηση και τη βοήθεια των συνδημοτών μας, διότι τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας θα φανούν σύντομα. Η κατάσταση, όμως, θα βελτιώνεται καθημερινά»» προσέθεσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το