Ελλάδα

Μητσοτάκης στο υπουργείο Παιδείας: «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα»

Το υπουργείο Παιδείας είναι το πρώτο υπουργείο που επισκέπτεται ο πρωθυπουργός. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμενε στην είσοδο η υπουργός Νίκη Κεραμέως.
Ο πρωθυπουργός φτάνοντας στο υπουργείο Παιδείας έκανε έναν θερμό εναγκαλισμό στην Nίκη Κεραμέως και γυρίζοντας προς τους δημοσιογράφους είπε χαμογελώντας: «Όταν λέμε εννέα, εννοούμε εννέα».

Ο λόγος, όμως, για τον οποίο ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αυτοπροσώπως τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι άκρως συμβολικός ως προς τις προτεραιότητές του. Στην Παιδεία δεν είναι μόνο η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η οποία θα περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από τη Βουλή και θα αφορά στο επιτελικό κράτος, αλλά και τα πρότυπα σχολεία,η αναβάθμιση της ειδικής αγωγής, το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κτλ. Ενώ, από την άλλη πλευρά, η Ψηφιακή Διακυβέρνηση και συγκεκριμένα η ψηφιοποίησητων υπηρεσιών του Δημοσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι μία από τις κύριες προτεραιότητες και καινοτομίες που φέρνει η νέα κυβέρνηση.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το