Τοπικά

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας» 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πινακατών τελέστηκε σήμερα, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, η χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου π. Αθανασίου Παρίση, 40 ετών, έγγαμου και πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος κατάγεται από το χωριό.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον μακαριστό εφημέριο του χωριού π. Νικόλαο Παντελή, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του νέου κληρικού και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι ο Παπάς του χωριού: «αυτός που εμπνέει και ενώνει τον λαό μας. Αυτό ζει η Ελληνική επαρχία αιώνες τώρα, τα χωριά μας, από τα οποία όλοι προερχόμαστε. Ο αείμνηστος παπα-Νικόλας ήταν το παράδειγμα ιερέως του χωριού, που είχε την ευθύνη για όλους, νοιαζόταν για όλους και φρόντισε, μάλιστα, για την διαδοχή του. Για τον νέο Ιερέα θα είναι πάντα το ζωντανό παράδειγμα».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ζήτησε από τον π. Αθανάσιο να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, ενώ  σημείωσε ότι “είναι ανάγκη της εποχής να εντάσσουμε στους κόλπους της ιερωσύνης ανθρώπους, χωρίς την μισθολογική εξασφάλιση του Δημοσίου, όπως ο π. Αθανάσιος και προανήγγειλε άλλες δύο ανάλογες χειροτονίες, στο άμεσο μέλλον.

“Δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για όσα ανήκουν και δικαιούται η Εκκλησία και είμαστε βέβαιοι ότι και αυτοί που έχουν τις ευθύνες θα καταλάβουν ότι, ιδιαίτερα τούτην την εποχή, που το θρησκευτικό φαινόμενο, ποικιλοτρόπως, πρωταγωνιστεί στον κόσμο, χρειαζόμαστε τους ιερείς μας, μια Εκκλησία που ενώνει, που διδάσκει ελευθερία και αλληλεγγύη, που δέχεται όλους ως εικόνες του Θεού. Αυτή την Εκκλησία θα κρατήσουμε ζωντανή. Γι’ αυτό, δεν θα πάψω να λέω την αλήθεια και δεν θα φοβηθώ κανένα όταν θα υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας και των Κληρικών μας, που ουδείς έχει το δικαίωμα να διακυβεύει».

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί εφημέριος της γενέτειράς του, των Πινακατών Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το